Обновяване на програмата

Редовното обновяване на ESET Endpoint Antivirus е най-добрият начин за осигуряване на максимално ниво на защита за компютъра. Модулът за обновяване поддържа програмата винаги актуална по два начина – чрез обновяване на системата за засичане на потенциално опасни заплахи и чрез обновяване на системните компоненти. Обновяванията са автоматични по подразбиране, когато програмата е активирана.

Чрез щракване върху Обнови в главния прозорец на програмата можете да разберете текущото състояние на обновяване, а също така датата и часа на последното успешно обновяване, както и дали е необходимо обновяване. Можете също така да щракнете върху връзката Показване на всички модули, за да отворите списъка на инсталираните модули и да проверите версията и последното обновяване на модул.

Освен това е налична опция за ръчно стартиране на процеса на обновяване – Проверка за обновявания. Обновяването на системата за засичане на потенциално опасни заплахи и на програмните компоненти са важни елементи от поддържането на пълна защита от злонамерен код. Обърнете внимание на тяхната конфигурация и работа. Ако по време на инсталирането не сте въвели данните за лиценза си, можете да въведете своя лицензионен ключ, като щракнете върху Активиране на продукта по време на обновяване, за да получите достъп до сървърите за обновяване на ESET.

Ако активирате ESET Endpoint Antivirus с файл за офлайн лиценз без потребителско име и парола и се опитате да обновите, червеният надпис Неуспешно обновяване на модулите ви сигнализира, че можете да изтеглите обновявания само от сървъра с дублирани файлове.


note

Вашият лицензионен ключ се предоставя от ESET след закупуване на ESET Endpoint Antivirus.

PAGE_UPDATE

Текуща версия – номерът на компилацията на ESET Endpoint Antivirus.

Последно успешно обновяване – датата и часът на последното успешно обновяване. Уверете се, че датата е скорошна, което означава, че системата за засичане на потенциално опасни заплахи е актуална.

Последна успешна проверка за обновявания – датата и часът на последния успешен опит за обновяване на модули.

Показване на всички модули – щракнете върху връзката, за да отворите списъка на инсталираните модули и да проверите версията и последното обновяване на модул.

Процес на обновяване

След като щракнете върху Проверка за обновявания, процесът на изтегляне ще започне. Ще се покаже лента за хода на изтеглянето и оставащото време. За да прекъснете обновяването, щракнете върху Откажи обновяването.

PAGE_UPDATE_02


important

При нормални обстоятелства модулите се обновяват няколко пъти дневно. Ако това не е така, програмата е остаряла и е по-уязвима към заразяване. Обновете модулите възможно най-скоро.

Системата за засичане на потенциално опасни заплахи не е обновена – тази грешка ще се покаже след няколко неуспешни опита за обновяване на модулите за обновяване. Препоръчваме ви да проверите настройките за обновяване. Най-честата причина за тази грешка са неправилно въведени данни за удостоверяване или неправилно конфигурирани настройки за връзка.

Предишното известие е свързано с посочените по-долу две съобщения Обновяването на модулите е неуспешно за неуспешно обновяване:

1.Невалиден лиценз – Лицензионният ключ е въведен неправилно в настройката на обновяването. Препоръчително е да проверите данните за удостоверяване. Прозорецът "Разширени настройки" (щракнете върху Настройка в главното меню, след което щракнете върху Разширени настройки, или натиснете F5 от клавиатурата) съдържа допълнителни опции за обновяване. Щракнете върху Помощ и поддръжка > Промяна на лиценз от главното меню, за да въведете нов лицензионен ключ.

PAGE_UPDATE_04

2.Възникна грешка при изтеглянето на файловете за обновяване – вероятна причина за грешката са неправилни настройки на интернет връзката. Препоръчително е да проверите връзката с интернет (например, като отворите произволен уеб сайт в браузъра). Ако уеб сайтът не се отвори, вероятно няма връзка с интернет или има проблеми с връзката на компютъра. Обърнете се към интернет доставчика, ако нямате активна връзка с интернет.

PAGE_UPDATE_03


note

За повече информация прочетете тази статия в базата знания на ESET.