Анти-фишинг защита

Терминът "фишинг" означава незаконна дейност, при която се използват измамнически техники (манипулиране на потребителите с цел извличане на поверителна информация). Фишингът често се използва за получаване на достъп до поверителни данни, като например номера на банкови сметки, номера на PIN кодове и други неща. Прочетете повече за тази дейност в речника. ESET Endpoint Antivirus включва антифишинг защита, която блокира уеб страниците, за които е известно, че разпространяват такова съдържание.

Силно препоръчваме да разрешите анти-фишинг защитата в ESET Endpoint Antivirus. За да направите това, отворете Разширени настройки (F5) и отидете на Уеб и имейл > Анти-фишинг защита.

Прочетете нашата статия в базата данни за допълнителна информация относно антифишинг защитата в ESET Endpoint Antivirus.

Достъп до фишинг уеб сайт

Когато отворите разпознат фишинг уеб сайт, в уеб браузъра ви ще се покаже диалоговият прозорец по-долу. Ако все пак искате да отворите уеб сайта, щракнете върху Продължаване към сайта (не е препоръчително).

WEB_PHISHING


note

Потенциалните фишинг уеб сайтове, които фигурират в списъка с разрешени адреси, ще изтекат след няколко часа по подразбиране. За да разрешите даден уеб сайт за постоянно, използвайте инструмента Управление на URL адреси. От Разширени настройки (F5) разгънете Уеб и имейл > Защита на уеб достъпа > Управление на URL адреси > Списък с адреси, след което щракнете върху Редактиране и добавете към списъка уеб сайта, който искате да редактирате.

Отчет за фишинг сайтове

Връзката за Докладване ви дава възможност да докладвате за фишинг/злонамерен уеб сайт на ESET за анализ.


note

Преди да изпратите уеб сайт на ESET, се уверете, че той отговаря на един или повече от следните критерии:

уеб сайтът не е открит изобщо,

уеб сайтът е открит неправилно като заплаха. В този случай можете да съобщите за грешен положителен резултат за фишинг сайт.

Уеб сайтът може да се изпрати също така и по електронна поща. Изпратете вашето съобщение до samples@eset.com. Не забравяйте да използвате описателна тема и да включите възможно най-много информация за уеб сайта (например уеб сайта, който ви е насочил към него, как сте научили за този уеб сайт и т.н.).