Как се добавя URL маска

Прегледайте инструкциите в този диалогов прозорец, преди да въведете желания адрес/маска на домейн.

ESET Endpoint Antivirus позволява на потребителите да блокират достъпа до конкретни уеб сайтове, както и показването на тяхното съдържание в браузъра. Освен това тя позволява на потребителите да посочат адреси, които да се изключват от проверка. Ако цялото име на отдалечения сървър не е известно или потребителят иска да посочи цяла група от отдалечени сървъри, могат да се използват т.нар. "маски", за да се укаже групата. Маските включват символите "?" и "*":

Използвайте "?", за да заместите един символ

Използвайте "*", за да заместите текстов низ.

Например *.c?m обхваща всички адреси, при които последната част започва с буквата "c", завършва на буквата "m" и съдържа неизвестен символ между тях (.com, .cam и т.н.).

Водещата поредица от знаци "*." се третира по специфичен начин, ако се използва в началото на името на домейна. Първо, в този случай заместващият знак * не съвпада с наклонената черта ('/'). По този начин се избягва заобикалянето на маската, например маската *.domain.com няма да съвпадне с http://anydomain.com/anypath#.domain.com (подобен суфикс може да бъде добавен към всеки URL адрес, без това да влияе на изтеглянето). Второ, знакът "*." също така съвпада с празен низ в конкретния случай. Така се разрешава съотнасянето на цял домейн, включващ всички поддомейни, с помощта на една и съща маска. Например маската *.domain.com също така съвпада с http://domain.com. Няма да е правилно да се използва *domain.com, тъй като ще съвпадне също и с http://anotherdomain.com.