En infiltration identifieras

Datorn kan infiltreras från många olika håll: webbsidor, delade mappar eller e-post eller från flyttbara lagringsenheter (USB-enheter, externa enheter, CD- och DVD-skivor osv.).

Om datorn visar tecken på att ha blivit infekterad av skadlig programvara, till exempel om den har blivit långsammare eller ofta låser sig, rekommenderar vi att du gör följande:

1.Klicka på Genomsökning av datorn.

2.Klicka på Smart genomsökning (mer information finns i avsnittet Smart genomsökning).

3.När genomsökningen har slutförts visas antalet genomsökta, infekterade och rensade filer i loggen.

Om du endast vill genomsöka en viss del av disken klickar du på Anpassad genomsökning och anger vad som ska genomsökas efter virus.

Ett allmänt exempel på hur infiltreringar hanteras i ESET Cyber Security Pro: Anta att en infiltrering identifieras av filsystemets realtidsövervakare som använder standardnivån för rensning. Realtidsskyddet försöker rensa eller ta bort filen. Om realtidsskyddsmodulen inte har en fördefinierad åtgärd som vidtas, öppnas ett varningsfönster och du uppmanas att ange ett alternativ. Oftast är alternativen Rensa, Ta bort och Ingen åtgärd tillgängliga. Vi rekommenderar inte att du väljer Ingen åtgärd eftersom infekterade filer lämnas i infekterat tillstånd. Detta alternativ är avsett för situationer när du är säker på att filen är ofarlig och har identifierats av misstag.

Rensa och ta bort
Använd rensning om en fil angreps av ett virus som lade till skadlig kod i den. Om detta är fallet, försök först att rensa den infekterade filen så att den återgår till ursprungsläget. Om filen endast består av skadlig kod tas den bort.

THREAT_FOUND

Ta bort filer i arkiv
I standardläget tas hela arkivet endast bort om det bara innehåller infekterade filer och inga rena filer. I standardläget tas arkiv inte bort om de även innehåller ofarliga, rena filer. Var dock försiktig vid genomsökning med Strikt rensning - om strikt rensning används tas hela arkivet bort om det innehåller minst en infekterad fil, oavsett status för de övriga filerna i arkivet.