Övriga

Aktivera smart optimering

Med aktiverad Smart optimering, optimeras inställningarna för att säkerställa den mest effektiva genomsökningsnivån utan att sänka genomsökningshastigheten. De olika skyddsmodulerna genomsöker intelligent och använder olika genomsökningsmetoder. Smart optimering är inte fast definierad i produkten. ESET Development Team implementerar fortlöpande nya ändringar som sedan integreras i ESET Cyber Security Pro genom regelbundna uppdateringar. Om smart optimering är inaktiverad tillämpas endast de användardefinierade inställningarna i ThreatSense-kärnan när en genomsökning utförs.

Genomsök alternativ dataström (endast genomsökning på begäran)

Alternativa dataströmmar  som används av filsystemet består av fil- och mappassociationer som inte är synliga för vanliga genomsökningsmetoder. Många infiltrationsförsök maskerar sig som alternativa dataströmmar för att undvika upptäckt.