Live Grid -asetus

Oletusarvon mukaan ESET Cyber Security Pro on määritetty lähettämään epäilyttävät tiedostot ESETin uhkalaboratorioon analysoitavaksi. Jos et halua lähettää näitä tiedostoja automaattisesti, poista asetuksen Lähetä tiedostot valinta.

Jos havaitset epäilyttävän tiedoston, voit lähettää sen uhkalaboratorioomme analysoitavaksi. Voit tehdä näin valitsemalla ohjelman pääikkunasta Työkalut > Lähetä näyte analysoitavaksi. Jos kyseessä on haitallinen sovellus, sen tunnistus lisätään tulevaan päivitykseen.

Lähetä nimettömiä tilastotietoja – Varhaisen varoituksen antava ESET Live Grid -järjestelmä kerää tietokoneesta anonyymeja tietoja, jotka liittyvät juuri havaittuihin uhkiin. Nämä tiedot sisältävät tunkeutumisen nimen, tietoja tunnistamispäivämäärästä ja -ajasta, ESET-tietoturvatuotteen version sekä tietoja käyttöjärjestelmäversiosta ja Sijainti-asetuksesta. Nämä tilastot lähetetään yleensä ESETin palvelimiin kerran tai kaksi kertaa päivässä.

Poikkeussuodatin – Tämän asetuksen avulla tiettyjä tiedostotyyppejä voidaan jättää lähettämättä. Saattaa esimerkiksi kannattaa ohittaa tiedostoja, joissa voi olla mahdollisesti luottamuksellisia tietoja, kuten asiakirjoja ja laskentataulukoita. Yleisimmät tiedostotyypit (.doc, .rtf jne.) ohitetaan oletusarvoisesti. Voit lisätä tiedostotyyppejä ohitettavien tiedostojen luetteloon.

Yhteystiedon sähköpostiosoite (valinnainen) – Sähköpostiosoitetta voidaan käyttää, jos analyysi edellyttää lisätietoja. Huomaa, että ESET ei lähetä vastausta, ellei lisätietoja tarvita.