Live Grid

Varhaisen varoituksen antava Live Grid -järjestelmä pitää ESETin välittömästi ja jatkuvasti ajan tasalla uusista tunkeutumisista. Kaksisuuntaisella varhaisen varoituksen antavalla Live Grid -järjestelmällä on yksi tarkoitus: parantaa sinulle antamaamme suojausta. Paras tapa varmistaa, että näemme uudet uhat mahdollisimman pian niiden ilmestymisen jälkeen, on luoda yhteys mahdollisimman moneen asiakkaaseemme ja käyttää heitä uhkien havaitsijoina. Vaihtoehtoja on kaksi:

1.Voit olla ottamatta varhaisen varoituksen antavaa Live Grid -järjestelmää käyttöön. Tämä ei vaikuta ohjelmiston toimintaan, ja voit edelleen nauttia parhaasta mahdollisesta suojauksesta.

2.Voit määrittää varhaisen varoituksen antavan Live Grid -järjestelmän siten, että se lähettää nimettömiä tietoja uusista uhista ja uusien uhkaavien koodien esiintymispaikasta yhdessä tiedostossa. Nämä tiedot voidaan lähettää ESETille analysoitavaksi. Näitä uhkia analysoimalla ESET voi päivittää tunnistusohjelmaansa ja parantaa ohjelman uhkien havaitsemiskykyä.

Varhaisen varoituksen antava Live Grid -järjestelmä kerää tietokoneesta tietoja, jotka liittyvät juuri havaittuihin uhkiin. Tiedot voivat sisältää näytteen uhan sisältäneestä tiedostosta tai tiedoston kopion, tiedoston polun, tiedostonimen, päivämäärän ja kellonajan, prosessin, jonka yhteydessä uhka esiintyi, sekä tietoja tietokoneen käyttöjärjestelmästä.

Vaikka on mahdollista, että ESETin uhkalaboratorio saa tällä tavalla joitakin tietoja sinusta ja tietokoneestasi (käyttäjänimet hakemistopoluissa jne.), tietoja ei käytetä MIHINKÄÄN muuhun tarkoitukseen kuin auttamaan meitä vastaamaan välittömästi uusiin uhkiin.

Voit käyttää Live Grid -asetuksia valitsemalla päävalikosta Asetukset > Anna sovelluksen oletusasetukset... (tai painamalla cmd+,) > Live Grid. Aktivoi Live Grid valitsemalla Ota Live Grid – varhaisen varoituksen järjestelmä käyttöön ja valitse sitten Lisäasetukset-kohdan vierestä Asetukset...