Puhdistaminen

Puhdistusasetukset määrittävät tavan, jolla tarkistustoiminto puhdistaa tartunnan saaneet tiedostot. Puhdistustasoja on kolme:

Ei puhdistusta – Tartunnan saaneita kohteita ei puhdisteta automaattisesti. Ohjelma näyttää varoitusikkunan ja antaa käyttäjän valita toimenpiteen.

Normaali puhdistus – Ohjelma yrittää automaattisesti puhdistaa tai poistaa viruksen tartuttaman tiedoston. Jos tarvittavaa toimenpidettä ei voida valita automaattisesti, ohjelma tarjoaa jatkotoimenpidevaihtoehtoja. Vaihtoehdot näytetään myös, jos ennalta määritettyä toimintoa ei voida suorittaa.

Tarkka puhdistus – Ohjelma puhdistaa tai poistaa kaikki viruksen tartuttamat tiedostot (mukaan lukien arkistot). Tämä ei koske järjestelmätiedostoja. Jos tiedostoa ei voida puhdistaa, saat asiasta ilmoituksen, ja sinua pyydetään valitsemaan suoritettava toimenpide.

warning

Arkistotiedostot

Oletusarvoisessa vakiopuhdistustilassa koko arkistotiedostot poistetaan vain, jos kaikki arkiston sisältämät tiedostot ovat saaneet tartunnan. Jos arkistossa on sekä puhtaita että tartunnan saaneita tiedostoja, sitä ei poisteta. Jos viruksen tartuttama arkistotiedosto havaitaan, kun Tarkka puhdistus -tila on käytössä, koko arkisto poistetaan, vaikka se sisältäisi myös puhtaita tiedostoja.

important

Arkistotarkistus

Oletusarvoisessa vakiopuhdistustilassa koko arkistotiedostot poistetaan vain, jos kaikki arkiston sisältämät tiedostot ovat saaneet tartunnan. Jos arkistossa on sekä puhtaita että tartunnan saaneita tiedostoja, sitä ei poisteta. Jos viruksen tartuttama arkistotiedosto havaitaan, kun Tarkka puhdistus -tila on käytössä, koko arkisto poistetaan, vaikka se sisältäisi myös puhtaita tiedostoja.