ThreatSense-moottorin parametrien asetukset

ThreatSense on ESETin oma, useista uhkien havaitsemismenetelmistä muodostuva tekniikka. Tekniikka toimii aktiivisesti, mikä tarkoittaa sitä, että se suojaa tietokonetta myös uuden uhan leviämisen alkuvaiheissa. Tekniikassa hyödynnetään useita menetelmiä (koodien analyysia, koodien emulaatiota, yleisiä määrityksiä jne.), jotka yhdessä parantavat merkittävästi järjestelmän suojausta. Tarkistusmoduuli pystyy hallitsemaan samanaikaisesti useita tietovirtoja, mikä parantaa tehokkuutta ja tunnistustulosta. ThreatSense-tekniikan avulla voidaan päästä myös rootkit-ohjelmista eroon.

ThreatSense-tekniikan asetuksissa käyttäjä voi määrittää useita tarkistuksen parametreja:

tarkistettavat tiedostotyypit ja -tunnisteet

erilaisten tunnistusmenetelmien yhdistelmän

puhdistuksen tason jne.

Voit avata asetusikkunan valitsemalla Asetukset > Anna sovelluksen oletusasetukset (tai paina cmd+,) ja napsauttamalla sitten ThreatSense-ohjelman Asetukset-painiketta, joka sijaitsee Käynnistyssuojaus-, Reaaliaikainen suojaus- ja Tietokoneen tarkistus -moduuleja, jotka käyttävät kaikki ThreatSense-tekniikkaa (lisätietoja alla). Erilaiset suojaukseen kohdistuvat vaatimukset saattavat edellyttää erilaisia kokoonpanoja. ThreatSense-asetukset voidaankin määrittää käyttäjäkohtaisesti seuraavien moduulien osalta:

Käynnistyksen suojaus – Automaattinen käynnistystiedostojen tarkistus

Reaaliaikainen suojaus – Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus

Tietokoneen tarkistus – Tarvepohjainen tietokoneen tarkistus

Internet-käytön suojaus

Sähköpostisuojaus

ThreatSense-parametrit on optimoitu jokaisen moduulin osalta erikseen, ja muutokset voivat vaikuttaa merkittävästi järjestelmän toimintaan. Esimerkiksi järjestelmä voi hidastua merkittävästi, jos asetuksia muutetaan siten, että suorituksenaikaisia pakkaajia etsitään aina tai että kehittynyt heuristiikka otetaan käyttöön reaaliaikaisessa tiedostojärjestelmän suojausmoduulissa. Siksi suosittelemme, että tietokoneen tarkistusta lukuun ottamatta oletusarvoisia ThreatSense-parametreja ei muuteta.