Felhasználókezelés

Regisztrálhat embereket, akikben megbízik, ha azt szeretné, hogy segítsenek kezelni a licencek egy részét.


note

Biztonsági rendszergazdai fiók

A Security Administrator-fiókok migrálása nem megy végbe az ESET License Administrator szolgáltatásból az ESET Business Account portálra a licencek migrálásakor.

ESET MSP Administrator-fiók

Ha egy e-mail-cím ESET MSP Administrator (EMA) fiókként van regisztrálva, és létrehoz egy felhasználót az ESET Business Account (EBA) portálon az adott e-mail-cím segítségével, akkor az e-mailben kapott aktiváló hivatkozás megerősítése után nem kérhető jelszó-konfigurálás. Az ESET MSP Administrator fiókhoz konfigurált jelszó marad használatban. Ha módosítja a felhasználó jelszavát az egyik szolgáltatásban (EMA vagy EBA), akkor mindkettő fiókban frissül.

1.Az ESET Business Account (EBA) portálon kattintson a Felhasználókezelés > Új felhasználó gombra.

eba_new_user_0

2.Adja meg a kért személyes információkat. Érvényes e-mail-címet használjon, hogy a felhasználó megkapja a megerősítő e-mailt (akár 15 percet is igénybe vehet a továbbítása), amely tartalmazza az aktiváló hivatkozást.

3.Adja meg a kívánt engedélyeket a vállalatra, illetve helyszínekre vonatkozólag. Kattintson a Létrehozás gombra.


note

A felhasználói felület nyelve

A regisztrációs űrlap alatt kiválasztott nyelv lesz az ESET Business Account portál felületének a nyelve. A portálon a nyelv a nevére kattintva módosítható.

Korlátlan felhasználó

Korlátlan felhasználó superuser_icon – egy adott EBA-fiók tulajdonosa alapértelmezés szerint. Az egyetlen felhasználó, aki kérheti az ESET PROTECT Cloud-fiók aktiválását.

Korlátlan felhasználói szerepkör hozzárendelése egy másik felhasználóhoz:

1.Kattintson az adott felhasználóra, majd válassza ki a Szerkesztés elemet.

2.Jelölje be a Korlátlan felhasználói jogok ismételt hozzárendelése ehhez a felhasználóhoz jelölőnégyzetet, majd kattintson a Mentés gombra.

3.Írja be az aktuális korlátlan felhasználói jelszavát, majd kattintson az Ismételt hozzárendelés gombra.

Hozzáférési jogosultságok

Ha engedélyezni szeretné az egyik felhasználónak más felhasználók kezelését, jelölje be az Írás jelölőnégyzetet a Vállalati hozzáférés beállításnál. A további felhasználók nem tudják törölni a Business Account eredeti létrehozóját.

Vállalati hozzáférés

Olvasás – megtekinthetik a Riasztásokat, a Licenceket, a Helyszíneket, az Auditálási naplókat és az Aktivált eszközöket

Írás – megtekinthetik és kezelhetik a Riasztásokat, a Licenceket, a Helyszíneket, az Aktivált eszközöket és a Felhasználókat

Nincs hozzáférés – a felhasználók nem nézhetnek meg semmilyen vállalati információt, csupán a hozzájuk társított Helyszínekre vonatkozó információkat

Ha a Nincs hozzáférés beállítást választja ki, társítania kell a felhasználót legalább egy helyszínhez, és ki kell választania a kívánt engedélyt (olvasás, írás) az adott helyszínre vonatkozólag.

Helyszínhozzáférés

Olvasás – megtekintése a helyszínre vonatkozó riasztásokat, licenceket és auditálási naplókat

Írás – megtekinthetik és kezelhetik a helyszínre vonatkozó Riasztásokat és Licenceket

Helyszínenként adja meg az engedélyeket.

Hozzáférés az ESET PROTECT Cloud és az ESET Inspect Cloud szolgáltatáshoz

Olvasás – A felhasználók hozzáférhetnek az ESET PROTECT Cloud és ESET Inspect Cloud szolgáltatáshoz, és megtekinthetik az összes összegyűjtött adatot

Írás – A felhasználók teljes mértékben hozzáférhetnek az ESET PROTECT Cloud és ESET Inspect Cloud szolgáltatáshoz

Egyéni – A felhasználók nem tudják elérni az ESET PROTECT Cloud szolgáltatást addig, amíg nem konfigurálja a jogosultságaikat az ESET PROTECT Cloud szolgáltatásban.

Nincs hozzáférés – a felhasználók nem tudnak hozzáférni az ESET PROTECT Cloud vagy ESET Inspect Cloud szolgáltatáshoz

hozzáférés ESET Cloud Office Security

Olvasás – A felhasználók hozzáférhetnek az ESET Cloud Office Security (ECOS) szolgáltatáshoz, és megtekinthetik az összes összegyűjtött adatot

Írás – A felhasználók teljes hozzáféréssel rendelkeznek az ECOS-hoz

Nincs hozzáférés – a felhasználók nem tudnak hozzáférni az ECOS szolgáltatáshoz

Jelszómódosítás megkövetelése a következő bejelentkezéskor

A felhasználó jelszómódosításra való kényszerítése a következő bejelentkezéskor:

1.Kattintson az adott felhasználóra, majd válassza ki a Szerkesztés elemet.

2.A Biztonság szakaszban jelölje be a Jelszómódosítás szükséges jelölőnégyzetet.

3.Kattintson a Mentés elemre.

Felhasználók törlése


warning

Nem lehet helyreállítani a törölt fiókokat

Ha töröl egy felhasználót az EBA-fiókból, akkor a törölt fiók nem állítható vissza.

Egy felhasználó törlése:

1.Válassza ki a felhasználó > Törlés lehetőséget.

2.Kattintson a Törlés gombra a megerősítést kérő párbeszédpanelen.

Több felhasználó törlése:

1.Válassza ki az összes vonatkozó felhasználót.

2.Kattintson a Törlés gombra, majd ismét a Törlés gombra a megerősítést kérő párbeszédpanelen.