Skybasert beskyttelse

ESET LiveGrid® (bygget på ESET ThreatSense.Net avanserte varslingssystem) bruker data som ESET-brukere har sendt inn fra over hele verden og sender den til ESET forskningslaboratorium. Ved å gi mistenkelige prøver og metadata, lar ESET LiveGrid® oss reagere umiddelbart på behovene til kundene våre og gjør at ESET kan reagere på de siste truslene.

Følgende alternativer er tilgjengelige:

Aktiver ESET LiveGrid®-omdømmesystemet

ESET LiveGrid®-omdømmesystemet gir skybasert hviteliste og svarteliste.

Sjekk omdømmet til prosesser som kjører, og filer, direkte fra programmets grensesnitt eller fra kontekstmenyen, og få tilleggsinformasjon fra ESET LiveGrid®.

Aktiver ESET LiveGrid®-tilbakemeldingssystemet

I tillegg til ESET LiveGrid®-omdømmesystemet sam le ESET LiveGrid®-tilbakemeldingssystemet inn informasjon om datamaskinen din relatert til nylig oppdagede trusler. Denne informasjonen kan omfatte:

Eksempel på eller kopi av filen der trusselen oppstod

Bane til filen

Filnavn

Dato og klokkeslett

Prosessen der trusselen dukket opp på datamaskinen din

Informasjon om datamaskinens operativsystem

Standardinnstillingen er at ESET NOD32 Antivirus sender mistenkelige filer til ESETs viruslaboratorium for detaljert analyse. Bestemte filtyper, for eksempel .doc eller .xls, utelukkes alltid. Du kan også legge til andre filtyper hvis det er spesielle filer som du eller organisasjonen din vil unngå å sende inn.

note

Les mer om sending av relevante data i Personvernerklæringen.

Du kan velge å ikke aktivere ESET LiveGrid®

Du vil ikke miste noen funksjonalitet i programvaren, men i noen tilfeller kan ESET NOD32 Antivirus svare raskere på nye trusler når ESET LiveGrid® er aktivert. Hvis du har brukt ESET LiveGrid® tidligere og har deaktivert det, kan det fortsatt være datapakker å sende. Selv etter deaktivering vil slike pakker bli sendt til ESET. Når all gjeldende informasjon er sendt, opprettes det ingen flere pakker.

note

Du kan lese mer om ESET LiveGrid® i ordlisten.

Se våre illustrerte instruksjoner som er tilgjengelige på engelsk og flere andre språk for aktivering eller deaktivering av ESET LiveGrid® i ESET NOD32 Antivirus.

Skybasert beskyttelseskonfigurasjon i Avansert oppsett

Hvis du vil ha tilgang til innstillinger for ESET LiveGrid®, åpner du Avanserte oppsett > Deteksjonsmotor > Skybasert beskyttelse.

Aktiver ESET LiveGrid® omdømmesystem (anbefalt) – ESET LiveGrid® omdømmesystem forbedrer effektiviteten til ESET sine løsninger for anti-malware ved å sammenligne skannede filer mot en database med hvit- og svartelistede elementer i skyen.

Aktiver ESET LiveGrid®-tilbakemeldingssystemet – Sender relevante innsendingsdata (beskrevet i delen Innsending av prøver nedenfor) sammen med krasjrapporter og statistikk til ESET-forskningslabben for videre analyse.

Send inn krasjrapporter og diagnostikkdata – Send inn ESET LiveGrid®-relaterte diagnostikkdata, som krasjrapporter og modulminnedumper. Vi anbefaler å holde den aktivert for å hjelpe ESET med å diagnostisere problemer, forbedre produktene og sikre bedre sluttbrukerbeskyttelse.

Send inn anonym statistikk – Gi ESET tillatelse til å samle informasjon om nylig oppdagede trusler. Dette kan for eksempel være trusselnavn, dato og klokkeslett for oppdagelse, oppdagelsesmetode og tilknyttede metadata, produktversjon- og konfigurasjon, samt informasjon om systemet.

E-post for kontakt (valgfritt) – E-postadressen din kan bli inkludert i mistenkelige filer, og kan brukes til å ta kontakt med deg hvis det trengs mer informasjon for analysen. Vær oppmerksom på at du ikke vil få svar fra ESET med mindre det er behov for flere opplysninger.

Innlevering av prøver

Manuell innsending av prøver – Gjør det mulig å sende prøver manuelt inn til ESET via kontekstmenyen, Karantene eller Verktøy.

Automatisk innsending av oppdagede prøver

Velg hva slags prøver som skal sendes til ESET for analyse og for å forbedre fremtidig deteksjon (maksimal prøvestørrelse er 64 MB som standard). Følgende alternativer er tilgjengelige:

Alle oppdagede prøver – Alle objekter som er oppdaget av deteksjonsmotoren (inkludert potensielt uønskede programmer når aktivert i skannerinnstillingene).

Alle prøver unntatt dokumenter – Alle objekter unntatt dokumenter (se nedenfor).

Ikke send inn – Oppdagede objekter sendes ikke til ESET.

Automatisk innsending av mistenkelige prøver

Disse prøvene sendes også til ESET hvis deteksjonsmotoren ikke oppdager dem. For eksempel prøver som nesten unngikk deteksjon, eller som en av ESET NOD32 Antivirus -beskyttelsesmodulene anser for å være mistenkelige eller ha en utydelig atferd (maksimal prøvestørrelse er 64 MB som standard).

Kjørbare – Inkluderer kjørbare filer som .exe, .dll, .sys.

Arkiver – Inkluderer arkivfiltyper som .zip, .rar, .7z, .arch, .arj, .bzip, .gzip, .ace, .arc, .cab.

Skript – Inkluderer skriptfiltyper som .bat, .cmd, .hta, .js, .vbs, .ps1.

Annet – Inkluderer filtyper som .jar, .reg, .msi, .sfw, .lnk.

Mulige spam-e-poster – Dette vil gjøre det mulig å sende spamdeler eller hele e-postspam med vedlegg til ESET for videre analyse. Aktivering av dette alternativet forbedrer global gjenkjenning av spam, inkludert forbedringer av fremtidig gjenkjenning av spam for deg.

Dokumenter – Inkluderer Microsoft Office eller PDF-dokumenter med eller uten aktivt innhold.
arrow_down_home Utvid for en liste over inkludert dokumentfiltyper

Utelatelser

Unntaksfilteret gjør det mulig å utelate bestemte filer/mapper fra innsendingen (det kan for eksempel være nyttig å utelate filer som kan ha konfidensiell informasjon, for eksempel dokumenter eller regneark). Filer som finnes her, blir aldri sendt til ESETs laboratorier for analyse, selv om de inneholder mistenkelig kode. De vanligste filtypene er utelatt som standard (.doc, osv.). Du kan legge til flere filer i listen over utelatte filer hvis du ønsker det.

example

Hvis du vil utelate filer som er lastet ned fra download.domain.com, går du til Avansert oppsett > Deteksjonsmotor > Skybasert beskyttelse > Innsending av prøver og klikker på Rediger ved siden av Utelatelser. Legg til utelatelsen .download.domain.com.

Maksimumsstørrelse for prøver (MB) – Definerer maksimumsstørrelsen for automatisk innsendte prøver (1–64 MB).