ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Feladatütemező

A Feladatütemező bizonyos feladatok (frissítés, számítógép ellenőrzése stb.) előre definiált beállításokkal történő indítását végzi.

A Feladatütemező az ESET NOD32 Antivirus fő programablakából érhető el az Eszközök > Feladatütemező elemre kattintva. A Feladatütemező valamennyi ütemezett feladat és beállított tulajdonságainak (például előre definiált dátum, időpont és ellenőrzési profil) összesített listáját tartalmazza.

A feladatütemező a következő feladatok időzített végrehajtására alkalmas: modulok frissítése, ellenőrzési feladatok, rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése és naplókezelés. A Feladatütemező főablakából közvetlenül hozzáadhat vagy törölhet feladatokat. (Kattintson az ablak alján lévő Feladat hozzáadása vagy Törlés gombra.) Az Alapértelmezett elemre kattintva alapértelmezettre állíthatja a beütemezett feladatokat, és törölheti az összes módosítást. A Feladatütemező ablakban bárhol a jobb gombbal kattintva a következő műveleteket végezheti el: részletes adatok megjelenítése, a feladat azonnali végrehajtása, új feladat hozzáadása, meglévő feladat törlése. A feladatok előtt látható jelölőnégyzet bejelölésével, illetve a jelölések törlésével kapcsolhatja be és ki a feladatokat.

A Feladatütemező alapértelmezés szerint az alábbi ütemezett feladatokat jeleníti meg:

Naplókezelés

Rendszeres automatikus frissítés

Automatikus frissítés a felhasználó bejelentkezése után

Rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése (a felhasználó bejelentkezése után)

Rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése (a keresőmotor sikeres frissítésekor)

A már meglévő (alapértelmezett és felhasználó által) ütemezett feladatok beállításainak módosításához kattintson a jobb gombbal a feladatra, és válassza ki a Szerkesztés parancsot, vagy jelölje ki a módosítandó feladatot, és kattintson a Szerkesztés gombra.

PAGE_SCHEDULER

Új feladat hozzáadása

1.Kattintson az ablak alján található Feladat hozzáadása gombra.

2.Írja be a feladat nevét.

3.Jelölje ki a szükséges feladatot a legördülő listában:

Külső alkalmazás futtatása – Ezen a lapon egy külső alkalmazás végrehajtásának ütemezése adható meg.

Naplókezelés – A naplófájlokban törlés után felesleges bejegyzésmaradványok maradhatnak, ezért ez a feladat a hatékony működés érdekében optimalizálja azok tartalmát. Ezért ez a feladat a hatékony működés érdekében optimalizálja azok tartalmát.

Rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése – A szoftver ellenőrzi azokat a fájlokat, amelyek futtatása rendszerindításkor vagy belépéskor engedélyezve van.

Pillanatkép létrehozása a számítógép állapotáról – Az ESET SysInspector pillanatképének létrehozása a számítógépről; a rendszerösszetevőkre (például illesztőprogramokra, alkalmazásokra) vonatkozó részletes adatok összegyűjtése és az egyes összetevők kockázati szintjének értékelése.

Kézi indítású számítógép-ellenőrzés – Számítógép-ellenőrzés végrehajtása, amelynek során a számítógépen található fájlokat és mappákat vizsgálja meg a program.

Frissítés – Frissítési feladat ütemezése a modulok frissítésére.

4.Engedélyezze az Engedélyezve szó melletti kapcsolót, ha aktiválni szeretné a feladatot (ezt később az ütemezett feladatok listájában található jelölőnégyzet bejelölésével/jelölésének törlésével teheti meg), kattintson a Tovább gombra, és válasszon egyet az alábbi időzítési beállítások közül:

Egyszer – A feladat az előre meghatározott napon és időben lesz végrehajtva.

Ismétlődően – A feladat a meghatározott időközönként lesz végrehajtva.

Naponta – A feladat minden nap a meghatározott időpontban fog futni.

Hetente – A feladat a kijelölt napokon és időpontban fog futni.

Esemény hatására – A feladat egy meghatározott eseményt követően lesz végrehajtva.

5.Válassza a Feladat kihagyása akkumulátorról történő futtatáskor lehetőséget, ha minimalizálni szeretné a rendszererőforrásokat, miközben a laptop akkumulátorról működik. A rendszer a feladatot a Feladat végrehajtása mezőkben megadott dátumon és időpontban fogja futtatni. Meghatározhatja, hogy mikor fusson a feladat, ha az előre meghatározott időben nem lehetett azt futtatni (például ki volt kapcsolva a számítógép). Választható lehetőségek:

A következő ütemezett időpontban

Amint lehetséges

Azonnal, ha a legutóbbi futtatás óta eltelt idő túllépi a megadott értéket (óra) – A feladat első kihagyott futtatása óta eltelt időt jelöli. Ha elmúlik ez az időtartam, a feladat azonnal elindul. Állítsa be az időt az alábbi léptető segítségével.

Az ütemezett feladat áttekintéséhez kattintson a jobb gombbal a feladatra, majd kattintson a Feladat részleteinek megjelenítése elemre.