ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Ütemezett ellenőrzés beállításai

Ebben az ablakban adhat meg további beállításokat az ütemezett számítógép-ellenőrzési feladatokhoz.

Ha megtisztítás nélkül szeretne ellenőrzést futtatni, kattintson a További beállítások elemre, majd válassza ki a Csak ellenőrzés megtisztítás nélkül lehetőséget. Az ellenőrzési előzményeket a program az ellenőrzési naplóba menti.

Ha aktív a Kivételek mellőzése beállítás, akkor az olyan kiterjesztésű fájlok, amelyek korábban ki lettek hagyva az ellenőrzésből, most kivétel nélkül ellenőrizve lesznek.

Az ellenőrzést követő művelet legördülő menüben megadhatja, hogy az ellenőrzés után milyen művelet menjen végbe automatikusan:

Nincs művelet – Az ellenőrzés befejezését követően nincs végrehajtandó művelet.

Leállítás – A számítógép kikapcsolása egy ellenőrzés befejezését követően.

Újraindítás szükség esetén – A számítógép csak akkor indul újra, ha erre szükség van az észlelt kártevők megtisztításához.

Újraindítás – Az összes program bezárása és a számítógép újraindítása egy ellenőrzés befejezését követően.

Szükség esetén az újraindítás kényszerítése – A számítógép csak akkor indul újra, ha erre szükség van az észlelt kártevők megtisztításához.

Újraindítás kényszerítése – Az összes nyitott program bezárásának kényszerítése a felhasználói interakcióra való várakozás nélkül és a számítógép újraindítása az ellenőrzés befejezése után.

Alvó állapot – A munkamenet mentése és a számítógép alacsony energiájú állapotba állítása, hogy gyorsan folytathassa a munkát.

Hibernálás – Mindent, ami a RAM-on fut, áthelyez egy adott fájlba a merevlemezen. A számítógép kikapcsol, de a legközelebbi indításakor az előző állapotot állítja vissza.


note

Az Alvás vagy Hibernálás művelet elérhetősége a számítógép operációs rendszerének Bekapcsolás és alvó állapot beállításaitól, illetve a számítógép/laptop funkcióitól függ. Vegye figyelembe, hogy az alvó állapotú számítógép továbbra is egy működő számítógép. Az alapfunkciók akkor is futnak és elektromos áramot használnak, amikor a számítógép csökkentett energiával működik. Az akkumulátor üzemidejének meghosszabbításához (például az irodán kívüli utazás esetén) javasoljuk, hogy használja a Hibernálás lehetőséget.

A kiválasztott művelet a futó ellenőrzések befejeződése után fog megkezdődni. A Kikapcsolás vagy az Újraindítás kiválasztása esetén a megerősítésre szolgáló párbeszédpanel megjeleníti a 30 másodperces visszaszámlálást (a Mégse gombra kattintva deaktiválhatja a kikapcsolást).

Az ellenőrzés nem szakítható meg lehetőséget kiválasztva megakadályozhatja, hogy a nem jogosult felhasználók leállítsák az ellenőrzés után végzett műveleteket.

Válassza A felhasználó felfüggesztheti az ellenőrzést ennyi időre (perc) beállítást, ha engedélyezni szeretné, hogy a korlátozott felhasználó szüneteltesse a számítógép ellenőrzését a megadott időszakra.

Lásd még: Az ellenőrzés folyamata.