ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Cserélhető adathordozók

Az ESET NOD32 Antivirus lehetővé teszi a cserélhető adathordozók (CD, DVD, USB stb.) automatikus ellenőrzését a számítógépbe való behelyezésük során. Ez különösen hasznos lehet akkor, ha a számítógép rendszergazdája meg kívánja akadályozni, hogy a felhasználók kéretlen tartalmú cserélhető adathordozót helyezzenek a számítógépbe.

Az alábbi párbeszédpanel jelenik meg, ha cserélhető adathordozót helyez be, és az Ellenőrzési beállítások megjelenítése funkció be van állítva a További beállítások > Keresőmotor > Kártevő-ellenőrzések > Cserélhető adathordozók szakaszban:

AMON

A párbeszédpanel beállításai:

Ellenőrzés most – Erre a hivatkozásra kattintva elindíthatja a cserélhető adathordozó ellenőrzését.

Nincs ellenőrzés – A cserélhető adathordozó nem lesz ellenőrizve.

Beállítások – Megnyitja a További beállítások párbeszédpanelt.

Mindig a kijelölt beállítás használata – A jelölőnégyzet bejelölése esetén ugyanazt a műveletet végzi el a program, amikor legközelebb cserélhető adathordozót helyez be.

Az ESET NOD32 Antivirus tartalmazza ezenkívül az Eszközfelügyelet funkciót, amely lehetővé teszi külső eszközök adott számítógépen való használatának szabályozását. Az eszközfelügyeletről további tudnivalókat olvashat az Eszközfelügyelet című szakaszban.


A cserélhető adathordozók ellenőrzésére vonatkozó beállítások kezeléséhez nyissa meg a További beállítások > Keresőmotor > Kártevő-ellenőrzések > Cserélhető adathordozók ablakot.

A cserélhető adathordozó behelyezése után szükséges művelet – Válassza ki a cserélhető adathordozó (CD/DVD/USB) számítógépbe történő behelyezését követően végrehajtandó alapértelmezett műveletet. Válassza ki, hogy milyen művelet menjen végbe, miután cserélhető adathordozót helyeztek a számítógépbe:

Nincs ellenőrzés – Nincs művelet, és az Új eszköz található ablak nem nyílik meg.

Eszköz automatikus ellenőrzése – A behelyezett cserélhető adathordozó eszköz ellenőrzése.

Ellenőrzési beállítások megjelenítése – Megnyitja a Cserélhető adathordozók csoportot.