ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése

A rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése ütemezett feladat létrehozásakor többféleképpen módosíthatja az alábbi paramétereket:

Az Ellenőrizendő célterületek legördülő menü titkos, speciális algoritmus alapján adja meg a fájlok ellenőrzési mélységét a rendszer indításakor. A fájlok az alábbi feltételek szerint, csökkenő sorrendben rendezettek:

Minden regisztrált fájl (legtöbb fájl ellenőrizve)

A ritkán használt fájlok

A kevésbé gyakran használt fájlok

A gyakran használt fájlok

Csak a leggyakrabban használt fájlok (legkevesebb fájl ellenőrizve)

Két speciális csoport is található itt:

A felhasználó bejelentkezése előtt futtatott fájlok – Olyan helyekről származó fájlokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a fájlok elérését anélkül, hogy a felhasználó bejelentkezne (tartalmazza szinte az összes rendszerindítási helyet, például szolgáltatásokat, böngésző segédobjektumait, Winlogon-értesítést, a Windows Ütemező bejegyzéseit, ismert dll-fájlokat stb.).

A felhasználó bejelentkezése után futtatott fájlok – Olyan helyekről származó fájlokat tartalmaz, amelyek csak a felhasználó bejelentkezése után teszik lehetővé a fájlok elérését (beleértve az adott felhasználó által futtatott fájlokat, általában a HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run helyen lévőket).

Az ellenőrizendő fájlok listája minden fenti csoporthoz rögzítve van. Ha alacsonyabb ellenőrzési szintet választ a rendszerindításkor futtatott fájlok esetében, a nem ellenőrzött fájlok a megnyitásuk vagy a futtatásuk során lesznek ellenőrizve.

Ellenőrzés prioritása – A prioritás szintje, amellyel meghatározható az ellenőrzés indításának ideje.

Üresjárat idején – a feladat csak üresjárat esetén megy végbe;

Alacsony – a lehető legalacsonyabb rendszerterhelésnél,

Közepes – alacsony rendszerterhelésnél,

Normál – átlagos rendszerterhelésnél.