ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Agent

ESET Management Agent ključan je dio programa ESET PROTECT On-Prem. Klijenti ne komuniciraju izravno s ESET PROTECT serverom, već tu komunikaciju omogućuje agent. Agent prikuplja informacije od klijenta i šalje ih ESET PROTECT serveru. Ako ESET PROTECT server pošalje zadatak za klijent – on se šalje agentu koji zatim zadatak šalje klijentu. ESET Management Agent upotrebljava novi, poboljšani komunikacijski protokol.

Za pojednostavnjenje implementacije zaštite računala uključen je i samostalan ESET Management agent u ESET PROTECT On-Prem paketu. To je jednostavna, izrazito modularna i lagana usluga koja pokriva svu komunikaciju između ESET PROTECT servera i bilo kojeg programa tvrtke ESET ili operacijskog sustava. Umjesto komunikacije izravno preko ESET PROTECT servera, proizvodi tvrtke ESET komuniciraju putem agenta. Klijentska računala koja imaju instaliran ESET Management agent i mogu komunicirati s ESET PROTECT serverom nazivaju se „upravljana” računala. Možete instalirati agent na svako računalo neovisno o tome je li instaliran drugi softver tvrtke ESET.

Prednosti su sljedeće:

Jednostavno podešavanje – agent možete instalirati kao dio standardne poslovne instalacije.

Lokalno sigurnosno upravljanje – budući da se agent može konfigurirati za pohranu nekoliko sigurnosnih scenarija, vrijeme reakcije na prijetnju znatno je smanjeno.

Izvanmrežno sigurnosno upravljanje – agent može odgovoriti na događaj čak i ako nije povezan s ESET PROTECT serverom.


important

Komunikacijski protokol između agenta i ESET PROTECT servera ne podržava autentikaciju. Neće funkcionirati nijedno proxy rješenje koje se upotrebljava za prosljeđivanje komunikacije od agenta do ESET PROTECT servera za koje je potrebna autentikacija.

Ako odlučite upotrijebiti nestandardan port za web konzolu ili agent, možda će biti potrebno podesiti firewall. U suprotnom instalacija možda neće uspjeti.

scheme_agent_sm