ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

VDI, kloniranje i otkrivanje hardvera

ESET PROTECT podržava VDI okruženja, kloniranje računala i nepostojane sustave pohrane. Ta je funkcija potrebna za postavljanje zastavice za glavno računalo ili rješavanje pitanja koje se pojavljuje nakon kloniranja ili promjene hardvera.

Dok se pitanje ne riješi, klijentsko računalo ne može se replicirati na program ESET PROTECT Server. Klijent samo provjerava je li pitanje riješeno.

Deaktiviranje otkrivanja hardvera ne može se poništiti, vrlo ga pažljivo upotrebljavajte i samo na fizičkim računalima!

Kada rješavate više pitanja, upotrijebite pločicu Pregled statusaPitanja.

Koji su operacijski sustavi i hipervizori podržani?


warning

Prije upotrebe VDI-ja sa sustavom ESET PROTECT, više detalja o podržanim i nepodržanim značajkama raznih VDI okruženja potražite u članku u bazi znanja.

Podržani su samo operacijski sustavi Windows.

Možete upotrebljavati ESET Full Disk Encryption u virtualnom okruženju, ali ESET Full Disk Encryption ne smije biti kloniran

Nisu podržani mobilni uređaji kojima se upravlja mobilnim uređajima u

Povezani klonovi u virtualnoj kutiji ne mogu se razlikovati jedan od drugog.

U vrlo rijetkim slučajevima, prijetnja se može automatski isključiti pomoću programa ESET PROTECT; to se događa kada program ESET PROTECT nije u stanju pouzdano analizirati hardver

Pogledajte popis podržanih konfiguracija:

oCitrix PVS 7.15+ s fizičkim računalima

oCitrix PVS 7.15+ s virtualnim računalima u Citrix XenServer 7.15+

oCitrix PVS 7.15+ i Citrix XenDesktop s Citrix XenServer 7.15+

oCitrix Machine Creation Services

o(bez PVS-a) Citrix XenDesktop uz Citrix XenServer 7.15+

oVMware Horizon 8.0+ s VMware ESXi

oMicrosoft SCCM (za ponovnu obradu slika)

ESET PROTECT podržava VDI uzorak za postavljanje naziva za sve podržane hipervizore.

VDI okruženja

Možete upotrijebiti glavno računalo s ESET Management agentom za VDI skup. Nije potreban VDI priključak, sva komunikacija odvija se putem ESET Management agenta. ESET Management Agent mora se instalirati na glavnom računalu prije nego što se postavi VDI skup (katalog računala).

Ako želite stvoriti VDI skup, označite glavno računalo u opciji Pojedinosti računala > Virtualizacija prije stvaranja skupa, a zatim odaberite Označi kao glavno računalo za kloniranje > Usporedi s postojećim računalom)

Ako se glavno računalo ukloni iz ESET PROTECT, oporavak njegovog identiteta (kloniranje) zabranjeno je i nova računala iz skupa svaki put će dobili novi identitet (u web konzoli se stvara nova stavka računala)

Kad se računalo iz VDI skupa poveže po prvi puta, ima obvezan interval povezivanja od 1 minute; nakon prvih nekoliko replikacija, interval povezivanja nasljeđuje se s glavnog računala

Nikad nemojte deaktivirati otkrivanje hardvera prilikom upotrebe VDI skupa.

Glavno računalo može raditi uz klonirana računala pa ga možete održavati nadograđenima.

 


important

Standardna grupa za VDI računala

Novi strojevi klonirani iz matrice pojavljuju se u statičkoj grupi postavljenoj u osnovnoj grupi kloniranih računala u prozoru Matrica za kloniranje.

 

vdi

Kloniranje računala na hipervizoru

Možete stvoriti klon običnog računala. Pričekajte da se pitanje pojavi i riješite ga odabirom opcije Stvori novo računalo samo ovaj put.

 

clon

Obrada slika od sustava do fizičkih računala

Možete dobiti glavnu sliku pomoću instaliranog ESET Management agenta i instalirati je na fizičkim računalima. Postoje dva načina da se to postigne:

1.Sustav stvara novo računalo u programu ESET PROTECT nakon svake instalacije slike.

Ručno riješite svako novo računalo u odjeljku Pitanja i odaberite Stvori novo računalo svaki put.

Označite glavno računalo prije kloniranja i odaberite Označi kao glavno računalo za kloniranje (stvori novo računalo)

2.Sustav stvara novo računalo u programu ESET PROTECT nakon instalacije slike na novom računalu. Ako se slika ponovno instalira na računalu koje je već imalo program ESET PROTECT (koje je već imalo instaliran ESET Management agent), to je računalo povezano s prethodnim identitetom u programu ESET PROTECT.

Ručno riješite svako novo računalo u odjeljku Pitanja i odaberite Usporedi s postojećim računalom svaki put.

Označite glavno računalo prije kloniranja i odaberite Označi kao glavno računalo za kloniranje (usporedi s postojećim računalom)

 


warning

Ako imate sliku (ili predložak) glavnog računala, obvezno je održavajte nadograđenom. Uvijek nadogradite sliku nakon nadogradnje ili ponovne instalacije bilo koje ESET-ove komponente na glavno računalo.

 

image

Paralelna replikacija

ESET PROTECT Server može prepoznati i riješiti paralelnu replikaciju više računala do jednog identiteta u programu ESET PROTECT. Takav se događaj izvješćuje u opcijama Pojedinosti računala > Upozorenja ("Više veza s identičnim ID-om agenta"). Postoje dva načina za rješavanje pitanja:

Upotrijebite radnju jednim klikom koja je dostupna na upozorenju – računala su razdvojena i njihova detekcija hardvera trajno je isključena

U rijetkim slučajevima čak i računala s isključenom detekcijom hardvera mogu biti u sukobu – ako se to dogodi, zadatak Ponovno postavljanje kloniranog agenta jedina je opcija

Pokrenite zadatak Ponovno postavljanje kloniranog agenta na računalu i to će vas spriječiti da deaktivirate detekciju hardvera

Otklanjanje poteškoća

Ako imate poteškoća s VDI klonom, provedite korake za otklanjanje poteškoća s VDI-jem.