ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Ponovno postavljanje kloniranog agenta

ESET Management agent možete distribuirati na mreži pomoću unaprijed definirane slike, kako je opisano u ovom članku u bazi znanja. Klonirani agenti imaju isti SID, što može uzrokovati probleme (više agenata s istim SID-om). Da biste riješili taj problem, upotrijebite zadatak Ponovno postavljanje kloniranog agenta da biste poništili SID i dodijelili agentima jedinstveni identitet.

ESET Management agent identificira klonirana klijentska računala koja se automatski pokreću na sustavu Windows, bez zadatka ponovnog postavljanja kloniranog agenta. Samo klijentska računala sa sustavom Linux i macOS (i klijenti sa sustavom Windows gdje je deaktivirano otkrivanje hardvera) trebaju zadatak za dijeljenje kloniranih računala.

Odaberite jednu od sljedećih opcija za stvaranje novog klijentskog zadatka:

Kliknite Zadaci > Novo > add_new_defaultZadatak klijenta.

Kliknite Zadaci > odaberite željenu vrstu zadatka i kliknite Novo > add_new_defaultKlijentski zadatak.

Kliknite ciljni uređaj u kartici Računala i odaberite icon_tasks Zadaci > add_new_defaultNovi zadatak.

Osnovno

U odjeljku Osnovno unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (neobavezno). Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.
Na padajućem izborniku Zadatak odaberite vrstu zadatka koju želite stvoriti i konfigurirati. Ako ste odabrali određenu vrstu zadatka prije stvaranja novog zadatka, Zadatak je unaprijed odabran na temelju prethodnog odabira. Zadatak (pogledajte popis svih zadataka) definira postavke i ponašanje zadatka.


warning

Pažljivo pokrenite ovaj zadatak. Nakon što se trenutačni ESET Management agent ponovno postavi, obustavit će se svi zadaci pokrenuti na njemu. Status izvršavanja ovog zadatka U tijeku, Završeno ili Neuspjelo možda neće biti vidljiv, ovisno o replikaciji podataka.


note

Postavke nisu dostupne za ovaj zadatak.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se mali prozor:

Kliknite Stvori okidač (preporučeno) da biste odredili ciljeve zadataka klijenta (računala ili grupe) i okidač.

Ako kliknete Zatvori, možete stvoriti okidač kasnije: kliknite instancu klijentskog zadatka i odaberite restart_default Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish

U stavci Zadaci možete vidjeti traku indikatora napretka, ikonu statusa i pojedinosti za svaki stvoreni zadatak.