ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Aktivacija programa

Zadatak aktivacije programa upotrijebite kako biste aktivirali sigurnosni program tvrtke ESET na klijentskom računalu ili mobilnom uređaju.

Odaberite jednu od sljedećih opcija za stvaranje novog klijentskog zadatka:

Kliknite Zadaci > Novo > add_new_defaultZadatak klijenta.

Kliknite Zadaci > odaberite željenu vrstu zadatka i kliknite Novo > add_new_defaultKlijentski zadatak.

Kliknite ciljni uređaj u kartici Računala i odaberite icon_tasks Zadaci > add_new_defaultNovi zadatak.

Osnovno

U odjeljku Osnovno unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (neobavezno). Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.
Na padajućem izborniku Zadatak odaberite vrstu zadatka koju želite stvoriti i konfigurirati. Ako ste odabrali određenu vrstu zadatka prije stvaranja novog zadatka, Zadatak je unaprijed odabran na temelju prethodnog odabira. Zadatak (pogledajte popis svih zadataka) definira postavke i ponašanje zadatka.

Postavke

Postavke aktivacije programa – Odaberite odgovarajuću licencu za program s popisa dostupnih licenci. Licenca će se primijeniti na proizvode koji su već instalirani na klijentu. Popis dostupnih licenci ne prikazuje istekle i prekomjerno korištene licence (one u stanju Pogreška ili Zastarjelo). Licencu možete dodati uporabom jedne od metoda opisanih u odjeljku Upravljanje licencama. Dodavanje/uklanjanje licence ograničeno je na administratora čija je glavna grupa Sve i koji ima dopuštenje za pisanje nad licencama.


important

Zadatkom aktivacije programa također se može aktivirati mobilni program, ESET Endpoint za Android, upotrebom izvanmrežne licence.

Zadatkom aktivacije ne mogu se aktivirati ESET-ovi programi verzije 4 i 5 pomoću izvanmrežne licence. Morate ručno aktivirati program ili upotrebljavati podržanu verziju programa (preporučujemo upotrebu najnovije verzije).

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se mali prozor:

Kliknite Stvori okidač (preporučeno) da biste odredili ciljeve zadataka klijenta (računala ili grupe) i okidač.

Ako kliknete Zatvori, možete stvoriti okidač kasnije: kliknite instancu klijentskog zadatka i odaberite restart_default Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish

U stavci Zadaci možete vidjeti traku indikatora napretka, ikonu statusa i pojedinosti za svaki stvoreni zadatak.