ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Funkcije programa ESET PROTECT za MSP korisnike

ESET PROTECT nudi skup funkcija usmjerenih na MSP korisnike. Sve funkcije povezane s MSP-om aktiviraju se nakon što uvezete račun za sustav EMA 2 u program ESET PROTECT.

Čarobnjak za korisnike

Ključna funkcija MSP-a u programu ESET PROTECT je podešavanje MSP korisnika. Ova funkcija pomaže vam stvoriti korisnike i prilagoditi instalacijski program za ESET Management agent za vašeg klijenta.

Stablo MSP-a

Nakon uvoza računa za EMA 2 ESET PROTECT se sinkronizira s ESET MSP portalom (EMA 2) i stvara stablo MSP-a. Stablo MSP-a je struktura u izborniku Računala koja predstavlja strukturu tvrtki na vašem računu za EMA 2. Stavke na stablu MSP-a imaju različite ikone od standardnih ESET PROTECT uređaja i grupa. Ne možete promijeniti strukturu stabla MSP-a u web konzoli.Tek nakon što uklonite račun za EMA 2 iz stavke Upravljanje licencama, možete početi uređivati korisnike i uklanjati ih iz stabla. Obustavljanjem tvrtke u sustavu EMA 2 ne uklanja se tvrtka iz stabla MSP-a u programu ESET PROTECT.

msp_tree

Grupa Dijeljeni objekti

Nakon sinkronizacije računa za MSP ESET PROTECT stvara stablo MSP-a. Postoji jedna grupa pristupa Dijeljeni objekti za svaki MSP i administrator MSP-a. Grupa pristupa postavlja statičku grupu objekta i pristup objektu na temelju prava pristupa korisnika. Računala ne možete pohranjivati u dijeljene objekte. Dijeljeni objekti nisu vidljivi pod opcijom Grupe u stavci Računala. MSP-ovi mogu dijeliti objekte kao pravila i zadatke putem grupe pristupa Dijeljeni objekti.

Svaki MSP korisnik koji je stvoren pomoću čarobnjaka za podešavanje tvrtke ima pristup za čitanje i upotrebu svih grupa Dijeljeni objekti koje su nadređene korisniku. Možete pregledati skupove dopuštenja koji su dodijeljeni korisniku da biste vidjeli popis grupa pristupa. Korisnici mogu pristupiti samo grupama Dijeljeni objekti na višoj razini, a ne grupama paralelnih administratora MSP-a.

msp_shared_schema

Upravljani klijenti

Nakon što se sinkronizira račun za MSP, MSP korisnik može vidjeti popis upravljanih klijenata u msp_customer_normal odjeljku Upravljani klijenti u glavnom izborniku programa ESET PROTECT.

ESET PROTECT certifikati i MSP

Kada uvezete račun za EMA 2 u ESET PROTECT, vaš ESET PROTECT server stvara novi izdavatelj certifikata (CA) za MSP. Izdavatelj certifikata za MSP sprema se u statičku grupu Dijeljeni objekti ispod root grupe MSP-a. Postoji samo jedan izdavatelj certifikata za MSP, čak i ako uvezete više računa. Ako uklonite izdavatelj certifikata za MSP, ESET PROTECT stvara novi izdavatelj certifikata za MSP nakon sljedeće sinkronizacije s licenčnim serverima. Sinkronizacija se automatski odvija jednom dnevno.

ESET PROTECT stvara novi certifikat ravnopravnog agenta nakon postavljanja tvrtke pomoću čarobnjaka za korisnike. Izdavatelj certifikata za MSP potpisuje ove certifikate ravnopravnih računala. Svaki certifikat označen je nazivom tvrtke. Stvaranjem zasebnog certifikata za svaku tvrtku poboljšava se ukupna sigurnost.


important

Ako želite upotrijebiti naprednu sigurnost, preporučujemo da je postavite prije uvoza računa za MSP.

Kad biste uklonili izdavatelj certifikata, sva računala koja upotrebljavaju certifikate koje je potpisao taj izdavatelj certifikata ne bi se više mogla povezati s ESET PROTECT serverom. Bila bi potrebna ručna ponovna instalacija ESET Management agenta.

MSP u pregledu statusa

U opciji Pregled statusa imate pristup novoj pločici MSP nakon uvoza računa za EMA 2. Na pločici MSP prikazuju se osnovne informacije o vašem računu.