ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Uklanjanje tvrtke

Stablo MSP-a sinkronizirano je s računom za MSP. Trebate ukloniti račun za MSP iz opcije Upravljanje licencama da biste otključali stablo MSP-a. Kad uklonite račun, prekida se veza sa stablom MSP-a za sve tvrtke kojima taj račun upravlja.


important

Ako prestanete upravljati tvrtkom, uklonite ESET Management agente s računala tvrtke. Ne možete ukloniti tvrtku iz stabla MSP-a bez uklanjanja cijelog računa za MSP iz upravljanja licencom.

Statička grupa MSP-a je stalna. Nakon što sinkronizirate stablo MSP-a, nikada ne smijete ukloniti root grupu MSP-a, nego samo podređene grupe.

Uklanjanje računa za MSP i tvrtki iz stabla MSP-a

1.Prijavite se na ESET PROTECT web konzolu i idite do stavke Više > Upravljanje licencama.

2.Kliknite licencu koju želite ukloniti > Ukloni licence. Imajte na umu da ako uklonite bilo koju licencu povezanu s računom za MSP, cijeli račun i njegova povezana licenca uklanjanju se iz programa ESET PROTECT.

msp_remove_lic

3.Potvrdite odabir za uklanjanje (poništenje veze) navedenih licenci iz opcije Upravljanje licencama.


warning

Prilikom uklanjanja skupa licenci automatski se uklanjaju svi drugi skupovi licenci povezani s istim računom.

Na primjer, licence tvrtke X uvezene su koristeći korisničke podatke joe@test.me iz sustava EMA 2. Ako korisnik upravlja licencama tvrtke X, sve licence uvezene iz računa joe@test.me EBA i EMA 2 uklanjanju se pod opcijom Upravljanje licencama.

msp_remove_lic2

4.Pričekajte nekoliko trenutaka nakon radnje i idite na izbornik Računala.

5.Ikone svih uklonjenih tvrtki mijenjaju se u company_unlinked. Tada možete kliknuti i ukloniti sve tvrtke koje su prethodno bile dio stabla MSP-a. Tvrtku (njezinu statičku grupu) možete ukloniti samo ako je prazna.

msp_remove_lic3


note

Nakon što uklonite račun za MSP iz opcije Upravljanje licencama, prikazuje se status Administrator MSP-a nije povezan u opciji Pregled statusa. Da biste isključili taj status, trebate ukloniti sve grupe iz bivšeg stabla MSP-a (u izborniku Računala).