ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Uvjeti korištenja

Ovi Uvjeti korištenja (u daljnjem tekstu: "Uvjeti") predstavljaju pravni ugovor između vas i društva ESET, spol. s r.o., sa sjedištem na adresi Einsteinova 24, 85101 Bratislava, Slovak Republic, društvo registrirano u trgovačkom registru Okružnog suda u Bratislavi I, odjeljak Sro, stavka br. 3586/B, broj poslovne registracije: 31333532 (u daljnjem tekstu: "ESET", "mi", "mi" ili "naš") kojima se utvrđuju, između ostalog, uvjeti i odredbe za (i) vaš pristup, preuzimanje, instalaciju i upotrebu aplikacije ESET Password Manager (u daljem tekstu "Aplikacija") i (ii) pružanje Usluga koje pruža ESET u vezi s Aplikacijom (u daljem tekstu "Usluge").

Izmjene

ESET može s vremena na vrijeme mijenjati ove Uvjete korištenja po vlastitom nahođenju. Poslat ćemo vam obavijest e-poštom s linkom na izmijenjene Uvjete korištenja ili ćemo vas obavijestiti o izmijenjenoj verziji Uvjeta korištenja izravno u Aplikaciji. Ako ne pristajete na izmjene Uvjeta korištenja ili ih se ne možete pridržavati, morate prestati upotrebljavati Aplikaciju i Usluge te ih deinstalirati. Smatrat će se da ste prihvatili izmijenjene Uvjete korištenja ako nastavite upotrebljavati Aplikaciju i Usluge nakon što stupi na snagu nova izmijenjena verzija.

PAŽLJIVO PROČITAJTE SVE UVJETE KORIŠTENJA

Vaš Ugovor za pristup i korištenje Aplikacije i Usluga.

Preuzimanje ili korištenje Aplikacije i Usluga potvrđuje vaše prihvaćanje i slaganje s odredbama Uvjeta korištenja bez ikakvih zadrški, izmjena, dodataka ili brisanja. Ako ne pristajete na odredbe u ovim Uvjetima korištenja, niste ovlašteni za pristup ili korištenje Aplikacije i Usluga. Može vam se uskratiti pristup Aplikaciji i Uslugama, s prethodnom obavijesti ili bez nje, ako se ne pridržavate bilo koje odredbe ovih Uvjeta korištenja.

1. Registracija i opseg korištenja

Ograničavamo pristup Uslugama i preuzimanje Aplikacije na hardverskim uređajima (računalu ili mobilnom uređaju/pametnom telefonu) samo za registrirane korisnike.

Pristajete pružiti istinite i točne podatke o računu, uključujući, ali ne ograničavajući se na korisničko ime, glavnu lozinku, ime i valjanu adresu e-pošte (zajednički, vaše "Informacije o računu"). Možda nećete trebati navesti neke ili sve Informacije o računu ako se registrirate putem portala home.eset.com.

Pristajete na ažuriranje svojih podataka o računu po potrebi kako bi ostali točni.

Usluge dostupne putem Aplikacije

Ako odlučite koristiti Usluge, imat ćete pristup sljedećim značajkama:

Kada je Aplikacija otvorena, automatski će otkriti lozinke dok pregledavate internet i šifrirati ih na vašem uređaju pomoću glavne lozinke kako biste ih spremili u Aplikaciju.

Kada je Aplikacija otvorena, na web stranicama koje posjećujete automatski će ispuniti korisničko ime i lozinku mrežnih računa koje ste pohranili u Aplikaciju za tu web stranicu te će vas automatski prijaviti.

Nastojimo vam pružiti Aplikaciju koja radi na drugim platformama i za svaku web stranicu, stoga ako vaša platforma ili web stranica nisu prepoznate, obratite nam se na https://go.eset.com/supportform i obavijestit ćemo vas hoće li uskoro biti dostupna za vašu platformu ili web stranicu.

Preuzimanjem Aplikacije razumijete i izričito se slažete da će logotip Aplikacije ESET Password Manager biti instaliran i da će se pojaviti na vašem pregledniku ili mobilnom operativnom sustavu kako biste brzo mogli pristupiti Aplikaciji.

Upravljanje digitalnim identitetom

Aplikacija je usluga za upravljanje digitalnim identitetom koja vam pruža mogućnost spremanja lozinki, korisničkih podataka za prijavu, često posjećenih web stranica i omiljenih web stranica pohranjivanjem svih lozinki, bilješki i podataka za popunjavanje obrazaca. Svi podaci koje odlučite spremiti u Aplikaciju će biti šifrirani na uređaju pomoću glavne lozinke koju znate samo vi. Tu glavnu lozinku trebate zapamtiti samo za otvaranje aplikacije i dešifriranje šifriranih podataka na uređaju. Nakon šifriranja na uređaju, takvi podaci će se slati u Spremište (kako je definirano u članku 2.) u šifriranom formatu putem sigurne veze kako bi se omogućila sinkronizacija s drugim uređajima. Aplikacija nikada ne pohranjuje vašu glavnu lozinku ni na kojem serveru, tako da vaše lozinke ne može dohvatiti nitko osim vas.

2. Zabranjeni postupci

Aplikaciju i Usluge ne smijete koristiti za upravljanje bilo kakvom aplikacijom za kritičnu primjenu gdje mogu biti ugroženi ljudski život ili imovina. Razumijete da softver Aplikacije i Usluga nije osmišljen u te svrhe i da kvar u tim slučajevima može dovesti do smrti, osobnih ozljeda ili ozbiljne štete po imovinu ili okoliš, za što ESET nije odgovoran.

APLIKACIJA I USLUGE NISU OSMIŠLJENE, NAMIJENJENE NI LICENCIRANE ZA UPOTREBU U OPASNIM OKRUŽENJIMA U KOJIMA SU POTREBNE KONTROLE ZA ZAŠTITU OD ZAKAZIVANJA, UKLJUČUJUĆI, ALI NE ISKLJUČIVO, DIZAJN, KONSTRUKCIJU, ODRŽAVANJE ILI RAD NUKLEARNIH POSTROJENJA, NAVIGACIJSKIH ILI KOMUNIKACIJSKIH SUSTAVA ZA LETJELICE, KONTROLE ZRAČNOG PROMETA, SUSTAVA ZA ODRŽAVANJE ŽIVOTNIH FUNKCIJA ILI SUSTAVA ORUŽJA. ESET SE POSEBNO ODRIČE SVIH IZRIČITIH ILI PODRAZUMIJEVANIH JAMSTAVA POGODNOSTI ZA TAKVE SVRHE.

Aplikaciju i Usluge ne smijete upotrebljavati na način kojim se krše ovi Uvjeti korištenja ili zakoni Slovačke Republike ili vaše nadležnosti. Posebice ne smijete upotrebljavati Aplikaciju i Usluge za provođenje ili promicanje bilo kakvih nezakonitih aktivnosti, uključujući učitavanje podataka štetnog sadržaja ili sadržaja koji se može upotrijebiti za bilo koje nezakonite aktivnosti ili koji na bilo koji način krši zakon ili prava bilo koje treće strane (uključujući sva prava intelektualnog vlasništva), uključujući bez ograničenja bilo koje pokušaje ostvarenja pristupa računima u Spremištu (u svrhu ovih Uvjeta korištenja „Spremište” se odnosi na prostor za pohranu podataka kojim upravlja ESET ili treća strana koja nije ESET i korisnik u svrhu aktiviranja sinkronizacije i sigurnosnog kopiranja korisničkih podataka) ili bilo kojim računima i podacima drugih korisnika Aplikacije ili Spremišta. Ako prekršite bilo koju navedenu odredbu, ESET ima pravo odmah prekinuti vaše korištenje Aplikacije i Usluga i zatražiti od vas naknadu troškova bilo kojeg potrebnog pravnog lijeka i poduzeti potrebne korake da bi spriječio vašu daljnju upotrebu Aplikacije i Usluga bez mogućnosti povrata novca.

Ne smijete, i ovim putem izjavljujete, jamčite i pristajete na to, dopustiti niti omogućiti trećoj strani:

pristup ili pokušaj pristupa Aplikaciji i Uslugama bilo kakvim drugim sredstvima osim putem web stranice ili Aplikacije niti upotrebu automatiziranih alata za upravljanje Uslugama (skripte itd.);

upotrebu Aplikacije i Usluga (ili prikazivanje, objavljivanje, slanje ili omogućivanje dostupnosti UGC-a (korisnički generiranog sadržaja) na drugi način u Aplikaciji ili kroz Aplikaciju) koja je (i) nezakonita, krši autorska prava, štetna, prijeteća, protupravna, klevetnička, pogrdna, nasilna, neprikladna, napada tuđu privatnost, širi mržnju, lažna ili zlonamjerna; (ii) uključuje slanje bilo kojeg virusa, trojanca, crva, štetnog koda, mehanizma za isključivanje ili sličnog mehanizma; (iii) promiče informacije za koje znate da su lažne, obmanjujuće ili promiču nezakonite aktivnosti ili ponašanje; (iv) traži od drugih korisnika lozinke ili osobne podatke za identifikaciju u komercijalne ili nezakonite svrhe; (v) ometa ili narušava Aplikaciju i Usluge ili bilo koji server ili mrežu koji su uključeni u rad Aplikacije i Usluga; (vi) na neki drugi način krši bilo koji lokalni, nacionalni ili drugi mjerodavni zakon ili propis.

Sankcije

SVAKO KORIŠTENJE APLIKACIJE I USLUGA KOJE NIJE POSEBNO DOPUŠTENO PREMA OVIM UVJETIMA KORIŠTENJA STROGO JE ZABRANJENO I MOŽE DOVESTI, PREMA ESET-ovom NAHOĐENJU, DO OBUSTAVE ILI PREKIDA RADA VAŠEG RAČUNA.

Kontakt

Svaka zloupotreba Aplikacije i/ili Usluga može se prijaviti na https://go.eset.com/supportform

3. Prekidi korištenja

Prekidi

Potvrđujete da: (i) vaše korištenje i pristup Aplikaciji i Uslugama mogu biti obustavljeni za vrijeme bilo kojeg nepredviđenog ili neplaniranog prekida rada ili nedostupnosti bilo kojeg dijela ili čitave Aplikacije i Usluga iz bilo kojeg razloga, uključujući prekide napajanja, kvarove sustava ili druge prekide; (ii) također imamo pravo, bez ikakve odgovornosti prema vama, obustaviti pristup bilo kojem dijelu ili čitavoj Aplikaciji i Uslugama u bilo kojem trenutku (a) radi planiranog zastoja koji nam omogućuje održavanje ili izmjene na njoj; (b) u slučaju napada uskraćivanjem resursa ili drugog napada na Aplikaciju ili pojave bilo kojeg drugog događaja za koji utvrdimo, po vlastitom nahođenju, da bi predstavljao rizik za Aplikaciju, za vas ili za bilo kojeg drugog korisnika; ili (c) u slučaju kada utvrdimo da je upotreba Aplikacije zabranjena zakonom ili na drugi način utvrdimo da je to potrebno ili primjereno iz pravnih ili regulatornih razloga (zajednički, "Prekidi korištenja").

Nedostatak odgovornosti

ESET nije dužan snositi nikakvu odgovornost ni za kakvu štetu, obveze, gubitke (uključujući bilo kakav gubitak podataka ili dobiti) ili bilo koje druge posljedice koje mogu nastati kao posljedica bilo kakvog Prekida korištenja.

Obavijest o prekidu

U mjeri u kojoj je to moguće, nastojat ćemo objavljivati ažuriranja na ESET-ovim stranicama za podršku u vezi s bilo kojim Prekidom korištenja i nastavkom korištenja nakon bilo kakve obustave, ali nismo dužni snositi nikakvu odgovornost za način na koji to možemo napraviti ili ako to ne napravimo.

Sistemski preduvjeti

Vaše korištenje Aplikacije i Usluga može utjecati na performanse i kompatibilnost vašeg hardvera, softvera i pristupa internetu. Ispunjavanje sistemskih preduvjeta je vaša odgovornost.

Hostiranje

ESET će uložiti razumne komercijalne napore kako bi osigurao da su server(i) neprekidno povezani s internetom, podložno ovim odredbama, uključujući, bez ograničenja, odredbe koje se odnose na održavanje, sigurnosno kopiranje i dostupnost sustava.

Dostupnost sustava

ESET će uložiti razumne komercijalne napore kako bi Aplikacija i Usluge bile dostupne na internetu krajnjim korisnicima 24 sata dnevno i 7 dana u tjednu, putem veze sa serverom(ima), uz maksimalnu dostupnost vremena neprekidnog rada u skladu sa ugovorom o razini usluge našeg pružatelja usluga.

4. Sigurnost

Vaša odgovornost

Razumijete i slažete se da ste isključivo odgovorni za održavanje povjerljivosti podataka o svom Računu (uključujući glavnu lozinku) i za ograničavanje pristupa hardverskom uređaju dok ste prijavljeni na web stranicu ili dok upotrebljavate Aplikaciju. Suglasni ste prihvatiti odgovornost za sve aktivnosti koje se događaju pod vašim računom ili s hardverskog uređaja.

Nastojimo koristiti razumne sigurnosne mjere za zaštitu od neovlaštenog pristupa vašem računu. Ne možemo, međutim, jamčiti apsolutnu sigurnost vašeg računa ili osobnih podataka koje prikupljamo i ne možemo obećati da će naše sigurnosne mjere spriječiti neovlašteni pristup "hakerima" trećih strana Aplikaciji ili njezinu sadržaju. Suglasni ste da ćete odmah obavijestiti ESET o neovlaštenoj upotrebi vašeg računa ili bilo kojem drugom kršenju sigurnosti na https://go.eset.com/supportform i da prihvaćate sve rizike neovlaštenog pristupa Aplikaciji, Informacije o računu i sve druge informacije koje pružite ESET-u i time bezuvjetno oslobađate ESET od bilo kakve odgovornosti u tom pogledu.

Odricanje odgovornosti i obeštećivanje u vezi s računom krajnjeg korisnika

ESET neće biti odgovoran ni za kakve gubitke koji proizlaze iz neovlaštenog korištenja vašeg računa i suglasni ste da ćete obeštetiti i osloboditi odgovornosti ESET, njegova povezana poduzeća, njegove dioničare, službenike, direktore, zastupnike, zaposlenike, partnere i/ili davatelje licenci, kako je primjenjivo, za bilo koje nepravilno, neovlašteno ili nezakonito korištenje vašeg računa.

5. Otkazivanje i prekid rada računa

Otkazivanje računa

Račun možete otkazati u bilo kojem trenutku tako da se obratite na https://go.eset.com/supportform sa svojim zahtjevom ili pomoću opcije unutar postavki Aplikacije.

Prekid rada od strane ESET-a

ESET može odmah prekinuti rad vašeg računa u slučaju vašeg kršenja ili povrede ovih Uvjeta korištenja.

Istek vijeka trajanja

Svi programi i usluge s vremenom se obustavljaju ("Istek vijeka trajanja"). Odluka o prekidu distribucije i podrške programa ili usluge može se temeljiti na brojnim čimbenicima, uključujući promjene u tehnologiji, razmatranja licenciranja i podrške, opadanje potražnje potrošača i/ili dostupnost novijeg proizvoda s naprednijim funkcijama. Prije završetka distribucije i podrške za Aplikaciju i/ili Usluge, svim korisnicima ćemo unaprijed dostaviti obavijest o Isteku vijeka trajanja programa porukom e-pošte korisnicima na adresu e-pošte povezanu s njihovim računom i/ili objavljivanjem takve obavijesti na web stranici. Aplikaciju ćete moći nastaviti koristiti do: (i) datuma Isteka vijeka trajanja ili (ii) posljednjeg dana tekućeg roka (od datuma objave ili slanja poruke e-pošte s obavijesti o Isteku vijeka trajanja) u slučaju automatskog obnavljanja pretplate, tamo gdje je to primjenjivo, što god se dogodi kasnije.

Važeće obveze

Sve odredbe ovih Uvjeta korištenja koje bi po svojoj prirodi trebale vrijediti nakon isteka ili prekida rada vašeg računa, korištenja Aplikacije i Usluga vrijede i nakon isteka ili prekida rada vašeg računa, korištenja Aplikacije i Usluga, uključujući, bez ograničenja, odredbe o intelektualnom vlasništvu, odricanja od jamstva, obeštećenje i ograničenja odgovornosti. Prekid vašeg pristupa te korištenja Aplikacije i Usluga ne oslobađa vas nikakvih obveza koje proizlaze ili nastaju prije takvog isteka ili prekida niti se ograničava bilo koja odgovornost koju možete imati prema ESET-u, uključujući, bez ograničenja, bilo kakve obveze obeštećenja sadržane ovdje.

Deinstaliraj

Da biste deinstalirali Aplikaciju, jednostavno je uklonite iz preglednika.

Sve informacije iz baze podataka koje želite zadržati trebate izvesti prije deinstalacije Aplikacije.

6. Intelektualno vlasništvo

Dodjela licence

ESET vam daje neekskluzivnu, neprenosivu, opozivu i vremenski ograničenu licencu za pristup i korištenje Aplikacije u skladu s uvjetima navedenima u ovim Uvjetima korištenja ("Licenca"). Aplikacija i Usluge su dostupne samo za vašu osobnu, nekomercijalnu uporabu. Morate dobiti naše dopuštenje ako želite (i) prodati, distribuirati, licencirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati, u cjelini ili djelomično, Usluge ili Aplikaciju ili bilo koje informacije ili softver povezan s njima ili (ii) mijenjati ili stvarati izvedena djela iz Aplikacije, u cjelini ili djelomično.

Pridržavanje prava

ESET zadržava sva prava, naslove i interes koji nisu izričito dodijeljeni u skladu s Licencom u najvećoj mogućoj mjeri prema važećim zakonima. Ne smijete podlicencirati, dodijeliti niti prenijeti Licencu koja vam je dodijeljena prema ovim Uvjetima korištenja, a svaki pokušaj podlicenciranja, dodjeljivanja ili prijenosa bilo kojeg dijela vaših prava iz ovih Uvjeta korištenja smatra se nevažećim.

Zaštitni znakovi i autorska prava

Svi zaštitni znakovi (registrirani ili ne), uslužni žigovi, grafike i logotipi (zajednički, "Zaštitni znakovi") koji se koriste u Aplikaciji i Uslugama ili u vezi s Aplikacijom i Uslugama zaštitni su znakovi društva ESET. Aplikacija također može sadržavati zaštitne znakove trećih strana, uslužne žigove, grafike i logotipe (zajednički, "Ostali zaštitni znakovi"). Ostali zaštitni znakovi vlasništvo su njihovih pojedinih vlasnika.

Sav sadržaj prikazan putem Aplikacije, kao i sav softver (uključujući bilo koji izvorni kod) koji se koristi u vezi s Uslugama isključivo je vlasništvo ESET-a ili trećih strana te je zaštićen zakonima o autorskim pravima.

Nedostatak licence

Ništa što se pojavljuje u Aplikaciji neće se tumačiti kao davanje bilo kakve licence, prava, naslova ili interesa koji se odnose na Zaštitne znakove, Ostale zaštitne znakove ili drugo intelektualno vlasništvo koje se koristi u vezi s Aplikacijom i Uslugama (zajedno "Intelektualno vlasništvo") te Intelektualno vlasništvo ostaje isključivo vlasništvo ESET-a ili odgovarajućih vlasnika. Osim kako je ovdje navedeno, slažete se da nećete prikazivati, kopirati, reproducirati, koristiti niti distribuirati bilo koje Intelektualno vlasništvo bez našeg prethodnog pisanog pristanka. Također se slažete da možda nećete zrcaliti bilo koji materijalni sadržaj koji vam je dostupan putem Aplikacije.

Vlasništvo

ESET posjeduje sva prava na poboljšanja, nadogradnje i popravke povezane s Aplikacijom i Uslugama ("Poboljšanja"), čak i ako su ta poboljšanja stvorena na temelju povratnih informacija, ideja ili prijedloga koje ste vi poslali u bilo kojem obliku. Nećete imati pravo ni na kakvu naknadu, uključujući bilo koje autorske naknade povezane s takvim poboljšanjima.

7. Jamstvo, odricanje od odgovornosti

"KAKO JEST" / Nema jamstva

APLIKACIJA SE PRUŽA "KAKVA JEST". NE POSTOJI IZRIČITO ILI PODRAZUMIJEVANO JAMSTVO BILO KOJE VRSTE. PREUZIMANJE APLIKACIJE I SVAKO KORIŠTENJE USLUGA VRŠITE PO SVOM NAHOĐENJU I SNOSITE RIZIK ZA NJIH TE ĆETE SNOSITI ISKLJUČIVU ODGOVORNOST ZA BILO KAKVU ŠTETU NA SVOM HARDVERSKOM UREĐAJU, GUBITAK PODATAKA ILI BILO KOJI DRUGI GUBITAK KOJI PROIZLAZI IZ PREUZIMANJA APLIKACIJE I/ILI KORIŠTENJA USLUGA. ESET NIJE ODGOVORAN ZA GUBITAK PODATAKA, ŠTETU I OGRANIČENJE DOSTUPNOSTI USLUGE, UKLJUČUJUĆI BILO KOJE PODATKE KOJE APLIKACIJA POŠALJE VANJSKOM SPREMIŠTU RADI SINKRONIZACIJE I SIGURNOSNOG KOPIRANJA PODATAKA. ŠIFRIRANJE PODATAKA POMOĆU APLIKACIJE NE PODRAZUMIJEVA NIKAKVU ESET-ovu ODGOVORNOST U POGLEDU SIGURNOSTI PODATAKA. IZRIČITO SE SLAŽETE DA SE PODACI KOJI SE DOBIVAJU, UPOTREBLJAVAJU, ŠIFRIRAJU, POHRANJUJU, SINKRONIZIRAJU ILI ŠALJU POMOĆU APLIKACIJE TAKOĐER MOGU POHRANITI NA SERVERIMA TREĆIH STRANA. AKO ESET PO SVOM NAHOĐENJU ODLUČI UPOTRIJEBITI SPOMENUTO SPREMIŠTE, WEB STRANICU, WEB PORTAL, SERVER ILI USLUGU TREĆE STRANE, ESET NIJE ODGOVORAN ZA KVALITETU, SIGURNOST ILI DOSTUPNOST TE USLUGE TREĆE STRANE TE ESET NI U KOJOJ MJERI NE SNOSI ODGOVORNOST PREMA VAMA ZA BILO KOJE KRŠENJE UGOVORNIH ILI ZAKONSKIH OBVEZA TREĆE STRANE KAO NI ZA ŠTETU, GUBITAK PROFITA, FINANCIJSKU ILI NEFINANCIJSKU ŠTETU ILI BILO KOJU DRUGU VRSTU GUBITKA NASTALU ZA VRIJEME UPOTREBE OVE APLIKACIJE. ESET NIJE ODGOVORAN ZA SADRŽAJ BILO KOJIH PODATAKA KOJI SE DOBIVAJU, UPOTREBLJAVAJU, ŠIFRIRAJU, POHRANJUJU, SINKRONIZIRAJU ILI ŠALJU POMOĆU APLIKACIJE ILI U SPREMIŠTU. POTVRĐUJETE DA ESET NEMA PRISTUP SADRŽAJU POHRANJENIH PODATAKA I NIJE U MOGUĆNOSTI NADZIRATI GA ILI UKLONITI ZAKONSKI ŠTETAN SADRŽAJ.

Vaše informacije

POTVRĐUJETE DA JE VAŠE PODNOŠENJE BILO KAKVIH INFORMACIJA PUTEM APLIKACIJE (UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA UGC) NA VAŠU VLASTITU ODGOVORNOST. ESET NE PREUZIMA NIKAKVU ODGOVORNOST PREMA VAMA NI ZA KAKAV GUBITAK ILI ODGOVORNOST KOJI SE NA BILO KOJI NAČIN ODNOSE NA TAKVE INFORMACIJE.

Sadržaj treće strane

NEKI OD SADRŽAJA KOJI SE PRIKAZUJU PUTEM APLIKACIJE MOGU UKLJUČIVATI MATERIJALE KOJI PRIPADAJU TREĆIM STRANAMA ILI KOJE PRUŽAJU TREĆE STRANE (UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA UGC). POTVRĐUJETE DA ESET NE PREUZIMA ODGOVORNOST ZA TAKAV SADRŽAJ, PROGRAME I/ILI USLUGE.

Prekid odricanja odgovornosti

BEZ PRETHODNE NAJAVE, ESET MOŽE IZMIJENITI, OBUSTAVITI ILI PREKINUTI BILO KOJI ASPEKT ILI FUNKCIJU APLIKACIJE I USLUGA ILI VAŠE KORIŠTENJE APLIKACIJE I USLUGA. AKO ESET ODLUČI IZMIJENITI, OBUSTAVITI ILI PREKINUTI BILO KOJI DIO APLIKACIJE ILI ČITAVU APLIKACIJU I USLUGE, NEĆE SNOSITI ODGOVORNOST PREMA VAMA NI BILO KOJOJ TREĆOJ STRANI.

8. Ograničenje odgovornosti i obeštećenje

Ograničenje odgovornosti

U NAJVEĆOJ MJERI DOPUŠTENOJ NADLEŽNIM ZAKONIMA, NI ESET NI NJEGOVA POVEZANA PODUZEĆA, DIREKTORI, DIONIČARI, ZASTUPNICI, DAVATELJI LICENCE NI ZAPOSLENICI NISU DUŽNI SNOSITI ODGOVORNOST NI ZA KAKAV GUBITAK PRIHODA, DOBITI ILI PRODAJE, GUBITAK PODATAKA NI ZA TROŠKOVE NASTALE NABAVOM ZAMJENSKIH PROIZVODA ILI USLUGA, ZA OŠTEĆENJE IMOVINE, OSOBNE ŠTETE, PREKID POSLOVANJA, GUBITAK POSLOVNIH PODATAKA, KAO NI ZA BILO KAKVE POSEBNE, IZRAVNE, NEIZRAVNE, SLUČAJNE, GOSPODARSKE, KOMPENZACIJSKE, KAZNENE ILI POSLJEDIČNE ŠTETE, ODNOSNO ŠTETE NASTALE NA BILO KOJI NAČIN, NASTALE NA TEMELJU UGOVORA, NAMJERNOG DJELOVANJA, NEPAŽNJOM ILI NEKOM DRUGOM ČINJENICOM NA KOJOJ SE TEMELJI ODGOVORNOST, NASTALE UPOTREBOM ILI NEMOGUĆNOŠĆU UPOTREBE APLIKACIJE, ČAK I U SLUČAJU DA SU ESET, NJEGOVA POVEZANA PODUZEĆA, DIREKTORI, DIONIČARI, ZASTUPNICI, DAVATELJI LICENCE I ZAPOSLENICI UPOZORENI NA MOGUĆNOST TAKVE ŠTETE.

U NAJVEĆOJ MJERI DOPUŠTENOJ MJERODAVNIM ZAKONIMA, ESET, NJEGOVA POVEZANA PODUZEĆA, DIREKTORI, DIONIČARI, ZASTUPNICI, DAVATELJI LICENCE I ZAPOSLENICI ODRIČU SE SVIH ZASTUPANJA, JAMSTAVA ILI UVJETA, IZRIČITIH ILI PODRAZUMIJEVANIH, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA PODRAZUMIJEVANA JAMSTVA ILI UVJETE PRODAJE, PRODAJNU KVALITETU, TRAJNOST, PRIKLADNOST ZA ODREĐENU SVRHU, NASLOVE I NEPOVREĐIVANJE. ESET NE DAJE NIKAKVE IZJAVE, JAMSTVA ILI GARANCIJE DA ĆE APLIKACIJA I USLUGE BITI TOČNE, POUZDANE, AŽURIRANE, BEZ PREKIDA, BEZ POGREŠAKA, BEZ GUBITAKA, UNIŠTENJA, ŠTETA, KORUPCIJE, NAPADA, VIRUSA, SMETNJI, HAKIRANJA, NEMOGUĆNOSTI KORIŠTENJA ILI PRISTUPA APLIKACIJI I USLUGAMA ILI BILO KAKVIM PODACIMA PRUŽENIH PUTEM APLIKACIJE I USLUGA ILI BEZ DRUGIH SIGURNOSNIH POVREDA TE SE ESET ODRIČE BILO KAKVE ODGOVORNOSTI U VEZI S NAVEDENIM.

BUDUĆI DA ODREĐENE DRŽAVE I JURISDIKCIJE NE DOPUŠTAJU IZUZEĆE OD ODGOVORNOSTI, ALI MOGU DOPUSTITI NJEZINO OGRANIČENJE, U TAKVIM SLUČAJEVIMA ODGOVORNOST ESET-a, NJEGOVIH POVEZANIH DRUŠTAVA, DIREKTORA, DIONIČARA, ZASTUPNIKA, DAVATELJA LICENCE I ZAPOSLENIKA OGRANIČENA JE NA IZNOS KOJI STE PLATILI ZA LICENCU.

Obeštećenje

SLAŽETE SE DA ĆETE OBEŠTETITI, ŠTITITI I OSLOBODITI ODGOVORNOSTI ESET I NJEGOVA POVEZANA DRUŠTVA, DIREKTORE, DIONIČARE, ZASTUPNIKE, DAVATELJE LICENCE I ZAPOSLENIKE OD I PROTIV BILO KOJIH TUŽBI, POTRAŽIVANJA ILI ZAHTJEVA (UKLJUČUJUĆI RAZUMNE ODVJETNIČKE NAKNADE) KOJI PROIZLAZE IZ (I) VAŠE POVREDE OVIH UVJETA KORIŠTENJA; (II) BILO KAKVE ŠTETE KOJU VI ILI VAŠE KORIŠTENJE APLIKACIJE I/ILI USLUGA UZROKUJU ZA ESET ILI TREĆU STRANU, ILI (III) VAŠEG KORIŠTENJA ILI ZLOUPOTREBE APLIKACIJE I/ILI USLUGA, UKLJUČUJUĆI BILO KOJA I SVA POTRAŽIVANJA, OBVEZE, ŠTETE, GUBITKE, TROŠKOVE, IZDATKE I NAKNADE TREĆIH STRANA (UKLJUČUJUĆI VLASNIKE UREĐAJA ILI STRANE NA ČIJA SU PRAVA UTJECALI PODACI UPOTRIJEBLJENI U APLIKACIJI ILI SPREMIŠTU) KOJE TE STRANE MOGU PRETRPJETI USLIJED VAŠE UPOTREBE APLIKACIJE I/ILI USLUGA.

AKO SU ODREDBE OVOG ČLANKA NIŠTAVNE IZ BILO KOJEG RAZLOGA ILI AKO SE UTVRDI DA JE ESET ODGOVORAN ZA GUBITKE, ŠTETU ITD. PREMA PRIMJENJIVIM ZAKONIMA, SLAŽETE SE DA ĆE ESET-ova ODGOVORNOST PREMA VAMA BITI OGRANIČENA NA UKUPNI IZNOS NAKNADA KOJE STE PLATILI ZA LICENCU.

9. Pravila privatnosti

Vaše korištenje Aplikacije i Usluga podliježe i ESET-ovim Pravilima privatnosti ("Pravila privatnosti"), koja su uključena kao referenca i koja su dio ovih Uvjeta korištenja. Važno je da pročitate i razumijete odredbe naših Pravila privatnosti.

10. Podaci u Aplikaciji i/ili Uslugama

Svi podaci koje unesete i koji se spremaju u bazu podataka Aplikacije pohranjuju se u šifriranom obliku na vaše računalo ili na drugi uređaj za pohranu koji odredite. Razumijete da će se u slučaju brisanja ili oštećenja bilo koje baze podataka ili drugih datoteka Aplikacije svi podaci koji se nalaze ondje nepovratno izgubiti te shvaćate i prihvaćate rizik tog gubitka. Činjenica da se vaši osobni podaci pohranjuju na računalo u šifriranom obliku ne znači da te informacije ne može ukrasti ili zloupotrijebiti netko tko otkrije glavnu lozinku ili ostvari pristup korisnički definiranom aktivacijskom uređaju za otvaranje baze podataka. Dužni ste brinuti se za sigurnost svih pristupnih metoda.

Slanje osobnih podataka ESET-u ili Spremištu

U svrhu osiguranja pravovremene sinkronizacije i sigurnosnog kopiranja podataka, Aplikacija prenosi ili šalje osobne podatke, točnije lozinke, informacije za prijavu, račune i identitete, internetskim putem iz baze podataka Aplikacije u Spremište. Podaci se prenose isključivo u šifriranom obliku. Upotreba Aplikacije za popunjavanje internetskih obrazaca lozinkama, podacima za prijavu i drugim podacima može zahtijevati slanje informacija internetskim putem na web stranicu koju odredite. To slanje podataka ne pokreće Aplikacija i zato ESET nije odgovoran za sigurnost navedenih interakcija s bilo kojom web stranicom koju podržavaju različiti dobavljači. Bilo koje transakcije putem interneta, neovisno o tome jesu li povezane s Aplikacijom, vršite po svom nahođenju i snosite rizik za njih te ćete snositi isključivu odgovornost za bilo koju štetu na svom računalom sustavu ili gubitak podataka koji proizlazi iz preuzimanja i/upotrebe bilo kojeg navedenog materijala ili usluge. Kako bi se smanjio rizik od gubitka vrijednih podataka, ESET preporučuje korisnicima redovito sigurnosno kopiranje baze podataka i drugih osjetljivih datoteka na vanjske pogone. ESET vam ni na koji način ne može pomoći da vratite izgubljene ili oštećene podatke. Ako ESET pruža uslugu sigurnosnog kopiranja datoteka iz korisnikove baze podataka za slučaj oštećenja ili brisanja datoteka na korisnikovom računalu, ta usluga sigurnosnog kopiranja nije zajamčena i ne podrazumijeva nikakvu odgovornost ESET-a prema vama.

Aplikacija ni na koji način ne prati vaše aktivnosti pregledavanja interneta. Kao takva, Aplikacija NE prikuplja niti šalje informacije o web stranicama koje ste posjetili niti bilo koje informacije o vašoj povijesti pregledavanja bilo kojem subjektu. Neke verzije Aplikacije mogu podržavati identifikaciju web stranica i programa korisnika, a vi, kao korisnik, možete ESET-u skrenuti pozornost na to podnošenjem prijave putem određenog alata unutar GUI-ja; takve se informacije ne podnose bez vaše potvrde klikom koja označava vaše odobrenje za slanje naziva web stranice ili programa. Takve dostavljene informacije obično se upotrebljavaju za poboljšanje funkcionalnosti Aplikacije.

Upotrebom Aplikacije slažete se da Aplikacija može povremeno kontaktirati s ESET-ovim serverima kako bi se provjerilo postoje li informacije o licenci, dostupne zakrpe, servisni paketi i druge nadogradnje koje mogu poboljšati, održati, izmijeniti ili unaprijediti rad Aplikacije. Aplikacija može slati opće informacije o sustavu povezane s funkcioniranjem Aplikacije.

11. Korištenje skupnih podataka

Mi i naša povezana društva možemo koristiti podatke o vašem računu, podatke koje nam date kao odgovore na ankete ili upitnike te podatke koje nam pružate kao povratne informacije, u anonimiziranom i skupnom obliku s podacima o drugim korisnicima tako da se ne otkrije vaš identitet ni identitet drugih korisnika, kako bi nam pomogli poboljšati naše Programe i usluge te uz komunikaciju o našim Programima i Uslugama.

12. Općenito

Nema partnerstva

Kao rezultat ovih Uvjeta korištenja između vas i ESET-a ne stvara se zastupništvo, partnerstvo, zajedničko ulaganje niti zaposlenje, a vi nemate nikakvo ovlaštenje da bilo koga vežete za ESET ni u kojem pogledu.

Nadležni zakon

Na ove Uvjete korištenja i njihovo tumačenje primjenjuju se zakoni Republike Slovačke. Vi i ESET suglasni ste da se ne primjenjuju principi sukoba zakonskih nadležnosti ni Konvencija Ujedinjenih naroda o ugovorima o međunarodnoj prodaji robe. Izričito se slažete da će za sve sporove i sva potraživanja koja proizlaze iz ovih Uvjeta korištenja, a odnose se na ESET te sve sporove i sva potraživanja koja se odnose na Aplikaciju i Usluge nadležan biti Okružni sud u Bratislavi I, Slovačka Republika, te se izričito slažete s pravom navedenog suda da provodi svoju nadležnost.

Licenciranje za javna tijela i vlasti SAD-a.

Aplikacija se javnim tijelima, uključujući vlasti SAD-a, daje na korištenje uz prava i ograničenja opisana u ovim Uvjetima korištenja.

Provjera izvoza i ponovnog izvoza

Aplikacija i Dokumentacija ili njihovi dijelovi, uključujući informacije o Softveru i njegovim dijelovima, podliježu mjerama praćenja uvoza i izvoza prema zakonskim odredbama koje mogu izdati državne uprave ovlaštene za izdavanje takvih odredbi na temelju nadležnih zakona, uključujući američke izvozne propise, te ograničenjima krajnjih korisnika, krajnjih svrha te odredišta koje je odredila vlada SAD-a ili druge države. Suglasni ste strogo se pridržavati svih nadležnih propisa o uvozu i izvozu te prihvaćate da Vi snosite odgovornost za nabavu licenci potrebnih za izvoz, ponovni izvoz, prijenos ili uvoz Softvera.

Odvojivost

Ako se bilo koja od odredbi Uvjeta korištenja ili njihova primjena smatraju nevažećim prema bilo kojem važećem statutu ili pravilu ili zakonu, one se u toj mjeri, smatraju izostavljenima i to neće utjecati na valjanost ostalih odredbi Uvjeta korištenja.

Pitanja

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s Uvjetima korištenja ili ako želite prijaviti problem koji se odnosi na Aplikaciju, njezin sadržaj ili Usluge, obratite nam se na https://go.eset.com/supportform

Jezik

Ove Uvjete korištenja i Pravila privatnosti treba sastaviti na engleskom jeziku i/ili lokalizirati na druge jezike isključivo po nahođenju društva ESET.

13. Plaćanje

Možete odabrati upotrebu Aplikacije i/ili Usluge tijekom trajanja odabranog roka i odabrati primjenjivu učestalost plaćanja. ESET zadržava pravo ispraviti sve pogreške u određivanju cijena ili drugih povezanih informacija te izmijeniti cijene, u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

14. Automatsko obnavljanje

Rok valjanosti. Osim u slučaju prethodnog raskida, Uvjeti korištenja vrijede za rok pretplate utvrđen u Dokumentaciji. Ako ne postoji dogovoreni rok, zadani rok je godina dana od datuma kupnje Licence ili drugi rok, predviđen isključivo po ESET-ovu nahođenju.

Obavijesti o obnovi. U mjeri u kojoj je propisano zakonom, kada je vaš rok blizu isteka, poslat ćemo obavijesti na adresu e-pošte koju ste naveli prilikom sklapanja pretplate. Ako automatski obnovite pretplatu u roku od godinu dana ili više, obavijestit ćemo vas o neriješenoj naplati za obnovu i potvrditi da je vaša pretplata obnovljena.

Automatska obnova i njezini učinci. Ako ste nam dali valjani broj kreditne kartice ili drugi način plaćanja, automatski ćemo vam naplatiti i obnoviti pretplatu za sljedeći rok svaki put kada prethodni rok istekne. Naknada neće premašiti trenutačnu cijenu, isključujući promotivne cijene i cijene uz popust. Novi rok bit će istog trajanja kao i istekli rok, osim ako u trenutku obnove ne odredimo drugačije. Obavijestit ćemo vas o stanju vašeg računa i svim promjenama uvjeta vaše pretplate u skladu s lokalnim zakonom.

15. Tehnička podrška

ESET i treće strane koje ESET angažira dužni su pružati tehničku podršku za Aplikaciju prema vlastitom nahođenju, bez ikakvih jamstava ili izjava. Vi ste dužni prije primanja tehničke podrške izraditi sigurnosnu kopiju svih postojećih podataka, softvera i programa. ESET i/ili treće strane koje je angažirao ESET ne mogu prihvatiti odgovornost za štete ili gubitke podataka, vlasništva, softvera ili hardvera ni gubitak dobiti do kojeg može doći uslijed pružanja tehničke podrške Aplikaciji. ESET i/ili treće strane koje je angažirao ESET pridržavaju pravo na odluku da tehnička podrška ne obuhvaća rješavanje određenog problema. ESET pridržava pravo na odbijanje, privremeni prekid ili trajni prekid davanja tehničke podrške po vlastitom nahođenju.

16. Obavijesti

Sve obavijesti moraju se dostaviti na adresu: ESET, spol. s r.o., Einsteinova 24, 851 01 Bratislava, Slovak Republic.