Så gör du om ett abonnemang överanvänds/har läckt

Jag har lagt till ett abonnemang på mitt ESET HOME-konto och det står att det ”överanvänds".

Om du har installerat ESET-produkter med det här abonnemanget på fler enheter än vad abonnemanget tillåter finns det en angivelse om att det här abonnemanget ”överanvänds". I det här fallet kan du inte använda abonnemanget för en annan enhet innan du frigör abonnemangsplatser genom att inaktivera några av enheterna. Mer information finns i vår artikel i kunskapsbasen.

Jag har lagt till ett abonnemang på mitt ESET HOME-konto och det står att det har "läckt".

Du kan utsättas för piratkopiering eller förfalskning av programvara om ditt abonnemang läcker ut. Ta bort enheter från abonnemanget, återställ aktiveringsnyckeln, be att få återbetalning från säljaren och köp ett abonnemang från en auktoriserad ESET-återförsäljare.