Platstjänsterna stängs av

Om du vill aktivera platstjänster på enheten måste du aktivera Google Platsangivelsens exakthet på enheten. Den här metoden kan variera beroende på tillverkaren.

På grundläggande Android-enheter (Android-enheten med en grundläggande version av Android-operativsystemet utan tillverkarens ändringar, till exempel Google Pixel, Nokia 8.3 och Xiaomi Mi A3):

1.Klicka på Inställningar > Plats. I Plats finns det flera platsbaserade tjänster.

2.Tryck på växlingsknappen för Google Platsangivelsens exakthet för att aktivera den här tjänsten.