Svartlista

En svartlista är vanligtvis en lista med oacceptabla eller förbjudna objekt eller personer. I den virtuella världen är det en teknik som gör att det går att acceptera meddelande från alla användare som inte finns med i en sådan lista.

Det finns två typer av svartlistor: Listor som skapas av användare i deras antispamprogram och professionella svartlistor på Internet som skapas av specialiserade organisationer och uppdateras regelbundet.

Det är nödvändigt att använda svartlistor för framgångsrik spamfiltrering, men de är mycket svåra att underhålla eftersom nya objekt som ska blockeras tillkommer varje dag. Vi rekommenderar att använda både vitlistor och svartlistor så att spamfiltreringen blir så effektiv som möjligt.