Annonser

Annonsering på Internet är en av de annonseringsformer som växer snabbast. De största fördelarna när det gäller marknadsföring är minimala kostnader samt en hög riktningsnivå. Dessutom levereras annonserna nästan omedelbart. Många företag använder marknadsföring via e-post för effektiv kommunikation med både befintliga och potentiella kunder.

Denna annonseringsmetod är legitim, eftersom användaren kan vara intresserad av att få reklam om vissa produkter. Men många företag skickar oönskad reklam via e-post. I sådana fall går e-postannonsering över gränsen och blir spam.

Mängden oönskad e-post har blivit ett problem och visar inga tecken på att avta. Författare till oönskad e-post försöker maskera spam som legitima meddelanden.