DDoS-aanval

Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een aanval waarbij meerdere computers herhaaldelijk gegevens opvragen bij één computer of apparaat. Hierdoor ontstaat er overbelasting waardoor het vermogen om die aanvragen efficiënt te verwerken wordt aangetast en de computer of het apparaat soms traag wordt of zelfs vastloopt.

DDoS-aanvallen tegen websites worden vaak uitgevoerd door bots via een Command-and-control-server in opdracht van criminele bendes die geld willen afpersen, of als een vorm van vergelding.