Potensielt utrygge programmer

Det finnes mange legitime programmer hvis funksjon er å administrere nettverkstilkoblede datamaskiner. I feil hender kan de imidlertid bli misbrukt til ondsinnede formål. ESET kan avdekke slike programmer.

Potensielt utrygge programmer er en klassifisering som brukes om kommersiell, lovlig programvare. Klassifiseringen inkluderer programmer som for eksempel verktøy for ekstern tilgang, programmer for å knekke passord samt tastlogger (programmer som registrerer alle tastetrykk som foretas av brukeren).

Hvis du oppdager at det kjøres et potensielt usikkert program på maskinen din (og du ikke installerte det), tar du kontakt med den systemansvarlige eller fjerner programmet.