UEFI-skanner

Unified Extensible Firmware Interface (UEFI)-skanneren er del av det vertsbaserte inntrengerblokkeringssystemet (HIPS) som beskytter UEFI-fastvare på datamaskinen din. UEFI-fastvaren laster inn i minnet helt i begynnelsen av oppstartsprosessen. Koden er på et flash-minnebrikke plassert på hovedkortet. Ved å infisere dette, kan angriperne distribuere skadelig programvare som overlever systeminstallasjoner og omstarter. Den skadelige programvaren kan også enkelt forbli uoppdaget av antiskadeprogramløsninger, ettersom mesteparten av disse ikke skanner dette laget.

UEFI-skanneren aktiveres automatisk. Du kan også starte en datamaskinskanning manuelt fra hovedprogramvinduet ved å klikke på Dataskanning > Avansert skanning > Egendefinert skanning og velge Oppstartssektorer / UEFI -mål.

note

Hvis datamaskinen din allerede har blitt smittet av skadelig UEFI-programvare, kan du lese følgende kunnskapsbaseartikkel fra ESET:

Datamaskinen min er infisert med skadelig UEFI-programvare. Hva skal jeg gjøre?