ESET Hjelp på internett

Velg tema

Pakkeprogrammer, kryptering, beskytter

Pakkeprogram er de «ytre skallene» til noen trojanske hester, hvis formål er å gjøre deteksjon og analyse av henholdsvis virusbeskyttelsesprogramvare og skadelig programvare-analytikere vanskeligere ved å skjule nyttelasten de inneholder, noe som gjør det først nødvendig å pakke dem ut for å fastslå deres formål.

For å gjøre oppgavene enda mer utfordrende bruker pakkeprogrammer ofte ulike anti-feilsøkings-, anti-emuleringsteknikker (anti-VM) og kodetåkelegging.

Pakkeprogrammer gjør også vanligvis den resulterende kjørbare filen mindre i størrelse, og brukes derfor også av legitim programvare, ikke bare skadelig programvare. De tjener flere formål, hovedsakelig komprimering av kjørbare filer og beskyttelse av programmer mot piratkopiering av programvare.