ICMP-angrep

ICMP (Internet Control Message Protocol) er en populær og mye brukt Internett-protokoll. Den brukes hovedsakelig av datamaskiner i nettverk til å sende ut ulike feilmeldinger.

Eksterne angripere prøver å utnytte svakheter i ICMP-protokollen. ICMP-protokollen er utformet for enveiskommunikasjon som ikke krever autentisering. Dette lar eksterne angripere utløse såkalte DoS-angrep (DoS = Denial of Service) eller angrep som gir uautoriserte personer tilgang til innkommende og utgående pakker.

Typiske eksempler på ICMP-angrep er ping flood, ICMP_ECHO flood og smurf attack. Datamaskiner som utsettes for ICMP-angrep, er betydelig tregere enn normalt (dette gjelder alle programmer som bruker Internett) og har problemer med å koble til Internett.