Epäilyttävä sovellus

Epäilyttävä sovellus on sellaisten ohjelmien luokitus, jotka käyttävät samankaltaisia työkaluja ja tekniikoita kuin haittaohjelmien tekijät käyttävät tunnistuksen estämiseksi, kuten suorituksenaikainen pakkaaminen ja koodin hämärtäminen. Tämä luokitus on ESETin oma luokitus. Muut toimittajat saattavat tunnistaa tiedostot epäilyttäviksi muista syistä.

Epäilyttävät tunnistukset eivät ole tietyntyyppinen uhka, vaan käyttäytymisluokka. Tämän seurauksena tunnistukset voivat olla väärä hälytys. Jos ESET-ohjelmisto tai -palvelu ilmoittaa epäilyttävästä sovelluksesta ja uskot ilmoituksen olevan virheellinen, lähetä havaitut tiedostot ESETin tutkimuslaboratorioon noudattamalla ohjeita.