Palvelinpuolen hallinta

Palvelinpuolen hallintatoiminto on tekniikka, jolla voidaan tunnistaa massaroskapostitus vastaanotettujen sähköpostiviestien lukumäärän ja käyttäjien toimenpiteiden perusteella. Kukin viesti jättää yksilöllisen, viestin sisältöön perustuvan digitaalisen "sormenjäljen". Yksilöllinen tunnistenumero ei kerro mitään sähköpostiviestin sisällöstä. Kahdella samanlaisella viestillä on samanlainen sormenjälki, kun taas erilaisten viestien sormenjäljet ovat erilaisia.

Jos viesti merkitään roskapostiksi, sen sormenjälki lähetetään palvelimeen. Jos palvelin vastaanottaa useita samanlaisia sormenjälkiä, jotka vastaavat tiettyä roskapostiviestiä, sormenjälki tallennetaan roskapostien sormenjälkitietokantaan. Ohjelma lähettää viestien sormenjäljet palvelimeen saapuvien viestin tarkistuksen yhteydessä. Palvelin palauttaa tiedot sormenjäljistä, jotka vastaavat käyttäjien aiemmin roskapostiviesteiksi merkitsemiä sähköpostiviestejä.