Blackliste

En "blackliste" er sædvanligvis en liste over emner eller personer, der er forbudte eller ikke accepteres. I den virtuelle verden er det en teknik, som gør det muligt at acceptere meddelelser fra alle brugere, som ikke er på en sådan liste.

Der er to typer blackliste: Dem, der er oprettet af brugere i deres antispamprogram, og professionelle, regelmæssigt opdaterede blasklister, som oprettes af specialiserede institutioner og kan findes på internettet.

Det er vigtigt at bruge sortlister for at kunne blokere spam, men de er vanskelige at vedligeholde, da der dukker nye emner op hver dag, som skal blokeres. Vi anbefaler, at du bruger både en hvidliste og en sortliste for at filtrere spam mest effektivt.