Forbindelse

Proxy-indstillinger

Denne indstilling er kun tilgængelig for computere. For at konfigurere LAN-proxyen skal du vælge HTTP i afsnittet Proxy og indtaste port, adresse, brugernavn og adgangskode.

Automatisk tilslutning

Når indstillingen er aktiveret, opretter ESET VPN-appen forbindelse til den sidst anvendte placering.

Tilslutningstilstand

Standardindstillingen er Automatisk, selvom du kan vælge forbindelsestilstand manuelt. Indstil den til Manuel, og vælg Protokol og Port i rullemenuen. Der er seks protokoller tilgængelige uanset dit operativsystem:

WireGuard – en gratis kommunikationsprotokol med åben kildekode, der bruger følgende algoritmer:

a)ChaCha20 til symmetrisk kryptering, godkendt med Poly1305,

b)Curve25519 til ECDH,

c)BLAKE2s til hashing og nøglehashing,

d)SipHash24 til hashtabelnøgler og

e)HKDF til nøgleafledning.

Den er typisk hurtigere end UDP- og TCP-protokoller og mere fleksibel end IKEv2, hvilket gør den til en god mulighed for at sikre din online aktivitet.

IKEv2 – En tunnelprotokol, der giver en sikker nøgleudvekslingssession parret med IPsec for at sikre datakryptering og godkendelse. Det er normalt den hurtigste, men kan let blokeres. IKEv2-implementering bruger AES-256-GCM til kryptering, SHA-256 til integritetskontrol. Computer- og Android-apps bruger ECP384 til Diffie-Hellman-nøgleforhandling (DH-gruppe 20), og iOS bruger ECP521 til Diffie-Hellman-nøgleforhandling (DH-gruppe 21).

UDP – Denne tilstand bruger OpenVPN-protokol. UDP er normalt den hurtigste protokol at køre OpenVPN på, fordi der er mindre dataverifikation, men den kan også nemt blokeres.

TCP – Denne tilstand bruger OpenVPN-protokollen. På grund af flere dataverifikationer kan den være langsommere, men den er modstandsdygtig over for dårlige netværksforhold og sikrer stabile forbindelser.

Stealth – Indkapsler OpenVPN i en TLS-tunnel via Stunnel. Det er en OpenVPN-tunnel maskeret til at ligne HTTPS-trafik. Vi anbefaler at bruge denne protokol, hvis alle andre metoder mislykkes.

Wstunnel – Indkapsler OpenVPN i en WebSocket. Vi anbefaler at bruge denne protokol, hvis alle andre metoder mislykkes.

note

OpenVPN-implementeringen bruger AES-256-GCM-krypteringen med SHA512-godkendelse og en 4096-bit RSA-nøgle. Perfect forward secrecy understøttes også.