Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Σύνδεση στον λογαριασμό σας στο ESET HOME

Για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το Anti-Theft και να αποκτήσετε πρόσβαση στην τοποθεσία της συσκευής και τις πληροφορίες στο ESET HOME, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο ESET HOME.

PANEL_ANTITHEFT_SIGNIN

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι σύνδεσης στον λογαριασμό σας στο ESET HOME:

Χρήση της διεύθυνσης email και του κωδικού πρόσβασης στο ESET HOME - Πληκτρολογήστε τη Διεύθυνση email και τον Κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας στο ESET HOME και κάντε κλικ στο στοιχείο Σύνδεση.

Χρήση του λογαριασμού σας στο Google/AppleID – Κάντε κλικ στο στοιχείο Συνέχεια με Google ή Συνέχεια με Apple και συνδεθείτε στον κατάλληλο λογαριασμό. Μετά από επιτυχημένη σύνδεση, θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα επιβεβαίωσης του ESET HOME. Για να συνεχίσετε, επιστρέψτε στο παράθυρο του προϊόντος ESET. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση μέσω λογαριασμού Google/AppleID, ανατρέξτε στις οδηγίες στο θέμα Ηλεκτρονική βοήθεια του ESET HOME.

Σάρωση κωδικού QR – Κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση κωδικού QR για να εμφανίσετε τον κωδικό QR. Ανοίξτε την εφαρμογή για κινητά ESET HOME και σαρώστε τον κωδικό QR ή στρέψτε την κάμερα της συσκευής σας στον κωδικό QR. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις οδηγίες της Ηλεκτρονικής βοήθειας του ESET HOME.

MONITOR_RED Η σύνδεση απέτυχε - συνήθη σφάλματα.


note

Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο ESET HOME, κάντε κλικ στο στοιχείο Δημιουργία λογαριασμού για να εγγραφείτε ή δείτε τις οδηγίες στην Ηλεκτρονική βοήθεια του ESET HOME.

Εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στο στοιχείο Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης και ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη ή δείτε τις οδηγίες στην Ηλεκτρονική βοήθεια του ESET HOME.


note

Το Anti-Theft δεν υποστηρίζει το Microsoft Windows Home Server.