Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Δημιουργία κρυπτογραφημένης εικονικής μονάδας δίσκου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Secure Data για να δημιουργήσετε κρυπτογραφημένες εικονικές μονάδες δίσκου. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό μονάδων δίσκου που μπορείτε να δημιουργήσετε, εφόσον υπάρχει χώρος στο σκληρό δίσκο τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια κρυπτογραφημένη εικονική μονάδα δίσκου:

1.Στο κύριο παράθυρο του προγράμματος, κάντε κλικ στα στοιχεία Ρυθμίσεις > Εργαλεία ασφαλείας > Secure Data > Δημιουργία εικονικής μονάδας δίσκου.

2.Κάντε κλικ στο στοιχείο Αναζήτηση για να επιλέξετε την τοποθεσία στην οποία θα αποθηκευτεί η εικονική μονάδα δίσκου.

3.Εισαγάγετε ένα όνομα για την εικονική μονάδα δίσκου και κάντε κλικ στο στοιχείο Αποθήκευση.

4.Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Μέγιστη χωρητικότητα για να ρυθμίσετε το μέγεθος της εικονικής μονάδας δίσκου και κάντε κλικ στο στοιχείο Συνέχεια.

5.Ρυθμίστε έναν κωδικό πρόσβασης για την εικονική μονάδα δίσκου. Εάν δεν θέλετε η εικονική μονάδα δίσκου να αποκρυπτογραφείται αυτόματα όταν συνδέεστε στο λογαριασμό σας στα Windows, καταργήστε την επιλογή Αυτόματη αποκρυπτογράφηση σε αυτόν το λογαριασμό των Windows. Κάντε κλικ στο στοιχείο Συνέχεια.

6.Κάντε κλικ στο στοιχείο Τέλος. Η κρυπτογραφημένη εικονική μονάδα δίσκου θα δημιουργηθεί και θα είναι έτοιμη για χρήση. Θα εμφανίζεται ως τοπικός δίσκος εάν ανοίξετε το στοιχείο Αυτός ο υπολογιστής.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή, εντοπίστε το αρχείο κρυπτογραφημένης μονάδας δίσκου (τύπος αρχείου .eed) που δημιουργήσατε και κάντε διπλό κλικ σε αυτό. Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης που ρυθμίσατε κατά τη δημιουργία της κρυπτογραφημένης μονάδας δίσκου. Η μονάδα δίσκου θα μονταριστεί και θα εμφανίζεται ως τοπικός δίσκος σε αυτόν τον υπολογιστή. Όταν μια κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου μονταριστεί ως τοπικός δίσκος, ο τοπικός δίσκος και το αποκρυπτογραφημένο περιεχόμενό του είναι διαθέσιμα σε άλλους χρήστες στον υπολογιστή σας, εκτός εάν αποσυνδεθείτε και επανεκκινήσετε τον υπολογιστή.


note

Μπορώ να καταργήσω μια εικονική μονάδα δίσκου;

Ναι. Για να καταργήσετε μια κρυπτογραφημένη εικονική μονάδα δίσκου, ακολουθήστε τις οδηγίες στις Συχνές ερωτήσεις για το Secure Data της ESET.