Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Κρυπτογράφηση αρχείων στην αφαιρούμενη μονάδα δίσκου

Το Secure Data σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν κρυπτογραφημένο φάκελο σε αφαιρούμενες μονάδες δίσκου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κρυπτογραφήσετε αρχεία στην αφαιρούμενη μονάδα δίσκου:

1.Τοποθετήστε την αφαιρούμενη μονάδα δίσκου (μονάδα USB flash, σκληρό δίσκο USB) στον υπολογιστή.

2.Στο κύριο παράθυρο του προγράμματος, κάντε κλικ στα στοιχεία Ρυθμίσεις > Εργαλεία ασφαλείας > Secure Data > Κρυπτογράφηση αφαιρούμενης μονάδας δίσκου.

3.Επιλέξτε τη συνδεδεμένη αφαιρούμενη μονάδα δίσκου που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και κάντε κλικ στο στοιχείο Συνέχεια.
Κάντε κλικ στην επιλογή Ανανέωση για να ενημερώσετε τη λίστα των μονάδων δίσκου που μπορούν να κρυπτογραφηθούν. Οι κρυπτογραφημένες ή μη υποστηριζόμενες μονάδες δίσκου δεν εμφανίζονται στη λίστα.
Εάν θέλετε να αποκρυπτογραφήσετε τον ασφαλή φάκελο στην επιλεγμένη αφαιρούμενη μονάδα δίσκου σε οποιαδήποτε συσκευή Windows χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση του ESET Security Ultimate, επιλέξτε Αποκρυπτογράφηση του φακέλου σε οποιαδήποτε συσκευή Windows.

4.Ρυθμίστε έναν κωδικό πρόσβασης για τον κρυπτογραφημένο κατάλογο. Εάν δεν θέλετε η εικονική μονάδα δίσκου να αποκρυπτογραφείται αυτόματα όταν συνδέεστε στο λογαριασμό σας στα Windows, καταργήστε την επιλογή Αυτόματη αποκρυπτογράφηση σε αυτόν το λογαριασμό των Windows. Κάντε κλικ στο στοιχείο Συνέχεια.

5.Η αφαιρούμενη μονάδα δίσκου προστατεύεται και ο κρυπτογραφημένος κατάλογος είναι έτοιμος για χρήση.

Από αυτή τη στιγμή και μετά, εάν συνδέσετε την αφαιρούμενη μονάδα δίσκου σας σε έναν υπολογιστή στον οποίο δεν έχει εγκατασταθεί το Secure Data, ο κρυπτογραφημένος φάκελος δεν θα είναι ορατός. Εάν η αφαιρούμενη μονάδα δίσκου συνδεθεί με έναν υπολογιστή στον οποίο έχει εγκατασταθεί το Secure Data, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για να αποκρυπτογραφήσετε την αφαιρούμενη μονάδα δίσκου. Εάν δεν πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης, ο κρυπτογραφημένος φάκελος θα είναι ορατός αλλά δεν θα είναι προσπελάσιμος.