Internetskydd

Möjligheten att ansluta till Internet har blivit en standardfunktion hos dagens datorer. Det är tyvärr även huvudvägen för att överföra skadlig kod. Öppna programmets huvudfönster > Inställningar > Internetskydd för att konfigurera funktioner i ESET Smart Security Premium som ökar ditt internetskydd.

Om du vill pausa eller inaktivera enskilda skyddsmoduler ska du klicka på växlingsknappen MODULE_ENABLED.

warning

Om du stänger av skyddsmoduler kan datorns skyddsnivå minskas.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

Klicka på kugghjulsikone GEAR intill en skyddsmodul för att komma åt de avancerade inställningarna för den modulen.

Modulen Föräldrakontroll skyddar föräldrakontroll dina barn genom att blockera olämpligt eller skadligt innehåll på internet.

Webbåtkomstskydd genomsöker HTTP/HTTPS-kommunikation efter skadlig kod och nätfiske. Webbåtkomstskydd bör endast inaktiveras för felsökning.

Med Skydd mot nätfiske kan du blockera webbsidor som är kända för att distribuera sådant innehåll. Vi rekommenderar starkt att du låter Skydd mot nätfiske vara markerat.

Rapportera en webbplats med nätfiske – rapportera en webbplats med närfiske eller skadlig kod till ESET för analys.

note

Innan du skickar en webbplats till ESET, kontrollera att den uppfyller ett eller flera av följande villkor:

Webbplatsen är inte alls identifierad.

Webbplatsen är felaktigt identifierad som ett hot. I så fall kan du Rapportera felaktigt blockerad sida.

Skydd av e-postklient kontrollerar e-postkommunikation som sker med POP3(S)- och IMAP(S)-protokollet. Med plugin-programmet för e-postklienter ger ESET Smart Security Premium användaren kontroll över alla typer av kommunikation från e-postklienten.

Skräppostskydd för e-postklient filtrerar oönskade e-postmeddelanden.

För Skräppostskydd för e-postklient ska du klicka på kugghjulsikonen GEAR och välja bland följande alternativ:

Konfigurera – öppnar avancerade inställningar för Skräppostskydd för e-postklient.

Användarens adresslista (om den är aktiverad) – öppnar en dialogruta där du kan lägga till, redigera eller ta bort adresser för att definiera antispamreglerna. Regler i den här listan tillämpas på den aktuella användaren.

Global adresslista (om den är aktiverad) – öppnar en dialogruta där du kan lägga till, redigera eller ta bort adresser för att definiera antispamreglerna. Reglerna i den här listan tillämpas på alla användare.