Ett nytt nätverk har identifierats

Som standard använder ESET Smart Security Premium Windows-inställningar när en ny nätverksanslutning identifieras. Om du vill visa en dialogruta när ett nytt nätverk identifieras ska du ändra Tilldelning av nätverksskyddsprofil till Fråga. Konfiguration av nätverksskydd visas varje gång datorn ansluter till ett nytt nätverk.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

Du kan välja bland följande nätverksanslutningsprofiler:

Automatiskt – ESET Smart Security Premium väljer profilen automatiskt baserat på de aktivatorer som har konfigurerats för varje profil.

Privat – för betrodda nätverk (hem- eller kontorsnätverk). Datorn och delade filer som lagras på datorn är synliga för andra nätverksanvändare och systemresurserna är tillgängliga för andra användare i nätverket (åtkomst till delade filer och skrivare är aktiverad, inkommande RPC-kommunikation är aktiverad och fjärrdelning av skrivbord är aktiverad). Vi rekommenderar att du använder den här inställningen när du kommer åt ett säkert lokalt nätverk. Den här profilen tilldelas automatiskt till en nätverksanslutning om den är konfigurerad som ett Domän- eller Privat-närverk i Windows.

Offentligt – för ej betrodda nätverk (offentligt nätverk). Filer och mappar i systemet delas inte med eller är synliga för andra användare i nätverket och delning av systemresurser är inaktiverad. Vi rekommenderar att du använder den här inställningen vid åtkomst till trådlösa nätverk. Den här profilen tilldelas automatiskt till alla nätverksanslutningar som inte är konfigurerade som ett Domän- eller Privat-nätverk i Windows.

Användardefinierad profil – du kan välja en av profilerna du har skapat i listrutan. Det här alternativet är bara tillgängligt om du har skapat minst en anpassad profil.

warning

En felaktig nätverkskonfiguration kan innebära en säkerhetsrisk för datorn.