Lägga till eller redigera nätverksanslutningsprofiler

Du kan lägga till eller redigera Nätverksanslutningsprofiler i Avancerade inställningar > Skydd Nätverksåtkomstskydd > Nätverksåtkomstskydd > Nätverksanslutningsprofiler > Redigera. Om du vill redigera en profil måste den väljas i fönstret Nätverksanslutningsprofiler.

Följande profiler är fördefinierade och kan inte redigeras eller tas bort:

Privat – för betrodda nätverk (hem- eller kontorsnätverk). Datorn och delade filer som lagras på datorn är synliga för andra nätverksanvändare och systemresurserna är tillgängliga för andra användare i nätverket (åtkomst till delade filer och skrivare är aktiverad, inkommande RPC-kommunikation är aktiverad och fjärrdelning av skrivbord är aktiverad). Vi rekommenderar att du använder den här inställningen när du kommer åt ett säkert lokalt nätverk. Den här profilen tilldelas automatiskt till en nätverksanslutning om den är konfigurerad som ett Domän- eller Privat-närverk i Windows.

Offentligt – för ej betrodda nätverk (offentligt nätverk). Filer och mappar i systemet delas inte med eller är synliga för andra användare i nätverket och delning av systemresurser är inaktiverad. Vi rekommenderar att du använder den här inställningen vid åtkomst till trådlösa nätverk. Den här profilen tilldelas automatiskt till alla nätverksanslutningar som inte är konfigurerade som ett Domän- eller Privat-nätverk i Windows.

Topp/Upp/Ned/Botten UP_DOWN – gör att du kan justera prioritetsnivån för nätverksanslutningsprofiler (Nätverksanslutningsprofiler utvärderas och tillämpas efter prioritet. Den första matchande profilen används alltid.)

Lägga till eller redigera en profil

Med en anpassad nätverksanslutningsprofil kan du tillämpa brandväggsregler och definiera ytterligare inställningar för specifika nätverksanslutningar. Du anger till vilka nätverksanslutningar den anpassade profilen ska tilldelas i avsnittet Aktivatorer.

Så här öppnar du profilredigeraren i fönstret Nätverksanslutningsprofiler:

Klicka på Lägg till.

Välj en av de befintliga profilerna och klicka på Redigera.

Välj en av de befintliga profilerna och klicka på Kopiera.

Namn – anpassat namn på profilen.

Beskrivning – beskrivning av profilen för att identifiera den.

Ytterligare betrodda adresser – adresser som definieras här läggs till i den betrodda platsen för nätverksanslutningen som profilen tillämpas på (oavsett nätverkets skyddstyp).

Betrodd anslutning – datorn och delade filer som lagras på datorn är synliga för andra nätverksanvändare och systemresurserna är tillgängliga för andra användare i nätverket (åtkomst till delade filer och skrivare är aktiverad, inkommande RPC-kommunikation är aktiverad och fjärrdelning av skrivbord är aktiverad). Vi rekommenderar att du använder den här inställningen när du skapar en profil för en säker lokal nätverksanslutning. Alla direkt anslutna nätverksundernät anses också vara betrodda. Om till exempel ett nätverkskort är anslutet till nätverket med IP-adressen 192.168.1.5 och undernätsmasken 255.255.255.0 läggs undernätet 192.168.1.0/24 till i kortets betrodda plats. Om kortet har fler adresser/undernät är alla betrodda.

Varna om svag Wi-Fi-kryptering – ESET Smart Security Premium visar ett meddelande på skrivbordet när du ansluter till ett oskyddat trådlöst nätverk eller ett nätverk med svagt skydd.

Aktivatorer – anpassade villkor som måste uppfyllas för att tilldela den här nätverksanslutningsprofilen till en nätverksanslutning. Du hittar en detaljerad förklaring i Aktivatorer.