Mukautetun tarkistuksen käynnistystoiminto

Mukautetulla tarkistuksella voit tarkistaa käyttömuistia, verkkoa tai tiettyjä levyn osia koko levyn sijaan. Voit tehdä näin valitsemalla vaihtoehdot Tarkistuksen lisäasetukset > Mukautettu tarkistus ja valitsemalla haluamasi kohteet kansiorakenteesta (puu).

Voit valita Profiili-valikosta profiilin, jota käytetään määritettyjen kohteiden tarkistukseen. Oletusprofiili on Smart Scan. Sen lisäksi on olemassa kkolme ennalta määritettyä tarkistusprofiilia: Perusteellinen tarkistus, Pikavalikon tarkistus ja Tietokoneen tarkistus. Nämä tarkistusprofiilit käyttävät erilaisia ThreatSense-parametreja. Käytettävissä olevat vaihtoehdot on kuvattu osiossa Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > Haittaohjelmatarkistukset > Tarvepohjainen tarkistus > ThreatSense.

Kansion (puu) rakenne sisältää myös tiettyjä tarkistuskohteita.

Käyttömuisti – Tarkistaa kaikki käyttömuistissa olevat prosessit ja tiedot.

Käynnistyssektorit/UEFI – Tarkistaa käynnistyssektorit ja UEFI:n haittaohjelmien varalta. Lisätietoja UEFI-tarkistimesta on sanastossa.

WMI-tietokanta – Tarkistaa koko Windows Management Instrumentation WMI-tietokannan, kaikki nimitilat, kaikki luokkaesiintymät ja kaikki ominaisuudet. Hakee viittauksia tartunnan saaneisiin tiedostoihin tai tiedoiksi upotettuihin haittaohjelmiin.

Järjestelmärekisteri – Tarkistaa koko järjestelmärekisterin, kaikki avaimet ja aliavaimet. Hakee viittauksia tartunnan saaneisiin tiedostoihin tai tiedoiksi upotettuihin haittaohjelmiin. Kun tunnistuksia puhdistetaan, viittaus jää rekisteriin. Näin varmistetaan, että tärkeitä tietoja ei menetetä.

Jos haluat nopeasti siirtyä tarkistamaan kohteen (tiedoston tai kansion), kirjoita sen polku alla olevaan tekstikenttään puurakenteen alle. Kirjainkoolla on merkitystä polussa. Jos haluat sisällyttää kohteen tarkistukseen, valitse sen valintaruutu puurakenteesta.

note

Tietokoneen tarkistuksen ajoittaminen viikoittain

Jos haluat ajoittaa säännöllisen tehtävän, katso lisätietoja kohdasta Tietokoneen tarkistuksen ajoittaminen viikoittain.

SCAN_CUSTOM

Voit määrittää tarkistuksen puhdistusparametrit kohdassa Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > Haittaohjelmatarkistukset > Tarvepohjainen Tarvepohjainen tarkistus > ThreatSense > Puhdistaminen. Jos haluat suorittaa tarkistuksen ilman puhdistustoimintoa, valitse Lisäasetukset ja valitse Tarkista ilman puhdistusta. Tarkistushistoria tallennetaan tarkistuslokiin.

Kun Jätä poikkeukset huomiotta on valittu, aiemmin tarkistuksesta pois jätetyt tiedostotunnisteet tarkistetaan poikkeuksetta.

Valitsemalla Tarkista voit suorittaa tarkistuksen määrittämilläsi mukautetuilla parametreilla.

Tarkista järjestelmänvalvojana -valinnalla voit suorittaa tarkistuksen järjestelmänvalvojan tilin alaisuudessa. Käytä tätä, jos tällä hetkellä sisäänkirjautuneella käyttäjällä ei ole oikeuksia tarkistettavien tiedostojen käsittelemiseen. Tämä painike ei ole käytettävissä, jos sisäänkirjautunut käyttäjä ei voi käyttää UAC-toimintoja järjestelmänvalvojana.

note

Voit tarkastella tietokoneen tarkistuslokia tarkistuksen valmistuttua valitsemalla Näytä loki -vaihtoehdon.