Verkon suojauslokit

Tuotteen ESET Smart Security Premium verkon suojaus tallentaa kaikki tärkeät tapahtumat lokitiedostoon. Voit tarkastella lokitiedostoa kohdassa ohjelman pääikkuna > Asetukset > Verkon suojaus > Näytä lokit.

Lokitiedostoja voi käyttää virheiden ja järjestelmähyökkäysten havaitsemiseen. Verkon suojaus kirjaa seuraavat tiedot:

Tapahtuman päivämäärä ja kellonaika

Tapahtuman nimi

Lähde

Kohdeverkko-osoite

Verkon tietoliikenneprotokolla

Käytetty sääntö tai madon nimi, jos tunnistettu

Sovelluspolku ja nimi

Hajautusarvo

Käyttäjä

Sovelluksen allekirjoittaja (julkaisija)

Pakettinimi

Palvelun nimi

Näiden tietojen perusteellinen analyysi auttaa havaitsemaan tapahtumat, jotka voivat heikentää järjestelmän suojausta. Monet muut tekijät viittaavat mahdollisiin tietoturvariskeihin ja antavat sinulle mahdollisuuden vähentää niiden vaikutusta. Näitä ovat muun muassa tiheään muodostetut yhteydet tuntemattomista sijainneista, useat yritykset muodostaa yhteyksiä, tuntemattomien sovellusten tietoliikenne ja epätavalliset porttien numerot.

note

Tietoturvahaavoittuvuuden hyväksikäyttö

Tietoturvan haavoittuvuuden hyödyntämisestä ilmoittava viesti kirjataan, vaikka haavoittuvuus olisi jo korjattu. Tämä siitä syystä, että hyödyntämisyritys havaitaan ja estetään verkkotasolla ennen varsinaisen hyödyntämisteon mahdollisuuttakaan.