HIPS-sääntöjen hallinta

Luettelo käyttäjän määrittämistä ja automaattisesti lisäämistä HIPS-järjestelmän säännöistä. Lisätietoja sääntöjen luonnista ja HIPS-toiminnoista on kohdassa HIPS-sääntöasetukset. Katso myös HIPS:n yleisperiaate.

Sarakkeet

Sääntö – Käyttäjän määrittämä tai automaattisesti valittu säännön nimi.

Käytössä – Poista tämä valinta vaihtopainikkeella, jos haluat pitää säännön luettelossa mutta et käyttää sitä.

Toimenpide – Sääntö määrittää toimenpiteen – Salli, Estä tai Kysy – joka tulisi suorittaa, jos olosuhteet ovat oikeat.

Lähteet – Sääntöä käytetään vain, jos tämä sovellus/nämä sovellukset käynnistävät tapahtuman.

Kohteet – Sääntöä käytetään vain, jos toiminta liittyy tiettyyn tiedostoon, sovellukseen tai rekisteritietueeseen.

Kirjaamisen vakavuus – Jos valitset tämän vaihtoehdon, säännöstä kirjoitetaan tietoHIPS-lokiin.

Ilmoita – Oikeaan alakulmaan ilmestyy pieni ilmoitusikkuna, kun jokin tapahtuma käynnistetään.

Valvontaelementit

Lisää – Luo uuden säännön.

Muokkaa – Tämän vaihtoehdon avulla voit muokata valittuja kohteita.

Poista – Poistaa valitut kohteet.

HIPS-sääntöjen prioriteetti

HIPS-sääntöjen prioriteettitasoa ei voi säätää ylös-/alas-painikkeilla (kuten palomuurisäännöissä, joissa säännöt suoritetaan ylhäältä alaspäin).

Kaikilla luomillasi säännöillä on sama prioriteetti

Mitä tarkempi sääntö on, sitä suurempi sen prioriteetti on (esimerkiksi tietyn sovelluksen säännön prioriteetti on suurempi kuin kaikkien sovellusten säännön)

Sisäisesti HIPS sisältää prioriteettisääntöjä, jotka eivät ole käytettävissäsi (et esimerkiksi voi ohittaa itsepuolustuksen määrittämiä sääntöjä)

Jos luot säännön, joka voi jumittaa käyttöjärjestelmäsi, sitä ei oteta käyttöön (sen prioriteetti on alin)