HIPS vuorovaikutteinen ikkuna

HIPS-ilmoitusikkunassa voit luoda sääntöjä HIPS:n havaitseman uuden toiminnan perusteella ja sitten määrittää ehdot, joilla toiminto joko sallitaan tai estetään.

Ilmoitusikkunassa luotuja sääntöjä pidetään tasavertaisina manuaalisesti luotujen sääntöjen kanssa. Ilmoitusikkunassa luotu sääntö voi olla epätarkempi kuin sääntö, joka on avannut valintaikkunan. Tämä tarkoittaa, että tällaisen säännön luomisen jälkeen sama toiminto voi avata saman ikkunan. Lisätietoja on HIPS-sääntöjen prioriteettia käsittelevässä kohdassa.

Jos säännön oletustoiminnaksi on asetettu Kysy joka kerta, valintaikkuna tulee näkyviin aina, kun kyseinen sääntö käynnistetään. Voit joko estää tai sallia toiminnon. Jos et valitse toimenpidettä annetussa ajassa, uusi toimenpide valitaan sääntöjen perusteella.

Muista, kunnes sovellus suljetaan jättää toiminnon (Salli/Estä) käyttöön sääntöjen tai suodatustilan muutokseen, HIPS-moduulin päivitykseen tai järjestelmän uudelleenkäynnistämiseen saakka. Väliaikaiset säännöt poistetaan kaikkien näiden kolmen toiminnon jälkeen.

Luo sääntö ja muista pysyvästi -vaihtoehto luo uuden HIPS-säännön, jota voidaan muokata myöhemmin HIPS-sääntöjen hallinta -osiossa (edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia).

Valitse Tiedot alhaalta, niin näet, mikä sovellus käynnistää toiminnon, mikä tiedoston maine on tai minkälaisen toiminnon sallimista tai estämistä sinulta pyydetään.

Tarkempien sääntöparametrien asetuksia voi käyttää valitsemalla Lisäasetukset. Alla olevat asetukset ovat käytettävissä, jos valitset Luo sääntö ja muista pysyvästi:

Luo sääntö, joka kelpaa vain tälle sovellukselle – Jos valitset tämän valintaruudun, sääntö luodaan kaikille lähdesovelluksille.

Vain toiminnolle – Voit valita sääntötiedosto-, sovellus- tai rekisteritoiminnot. Katso kaikkien HIPS-toimintojen kuvaukset.

Vain kohteelle – Voit valita sääntötiedosto-, sovellus- tai rekisterikohteet.

important

Näkyykö HIPS-ilmoituksia jatkuvasti?

Voit estää ilmoitusten näyttämisen muuttamalla suodatustilaksi automaattitilan kohdassa Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > HIPS > HIPS (Host Intrusion Prevention System).

DIALOG_HIPS