Poikkeukset

Poikkeusten avulla voidaan ohittaa kohteita tunnistusohjelmasta. Kaikkien kohteiden tarkistamisen voi varmistaa luomalla ohituksia vain silloin, kun niitä todella tarvitaan. Tilanne, jolloin kohde on ehkä jätettävä pois, voi olla esimerkiksi kun suurten tietokantojen merkinnät hidastavat tietokonetta tarkistuksen aikana tai kun jokin ohjelmisto on ristiriidassa tarkistuksen kanssa.

Suorituskykypoikkeuksilla voit ohittaa tiedostoja ja hakemistoja tarkistuksesta. Suorituskykypoikkeukset ovat hyödyllisiä, kun halutaan ohittaa esimerkiksi pelisovellusten tiedostotason tarkistus tai kun järjestelmän toiminta häiriintyy liikaa tai kun suorituskykyä halutaan tehostaa.

Tunnistuspoikkeusten avulla voit ohittaa kohteita puhdistuksesta tunnistuksen nimellä, polulla tai hajautusarvolla. Tunnistuspoikkeukset eivät ohita tiedostoja ja kansioita tarkistuksesta, kuten suorituskykypoikkeukset. Tunnistuspoikkeukset ohittavat kohteita vain, kun tunnistusohjelma tunnistaa ne ja poikkeusluettelossa on asianmukainen sääntö.

Tätä ei tule sekoittaa muihin poikkeustyyppeihin:

Prosessipoikkeukset – Kaikki ohitettaviin sovellusprosesseihin liittyvät tiedostotoiminnot ohitetaan tarkistuksesta (koska varmuuskopioinnin nopeutta ja palvelun saatavuutta on parannettava).

Ohitetut tiedostotunnisteet,

HIPS-poikkeukset

Pilvipohjaisen suojauksen poikkeussuodatin.