Prosessien poikkeukset

Prosessien poikkeukset -ominaisuuden avulla voit poissulkea sovellusprosesseja reaaliaikaisesta tiedostojärjestelmän suojauksesta. Varmuuskopioinnin nopeuden, prosessin eheyden ja palvelun suojauksen tehostamiseksi varmuuskopioinnin aikana käytetään joitakin tekniikoita, joiden tiedetään haittaavan tiedostotason haittaohjelmasuojausta. Ainoa tehokas tapa välttää tällaiset tilanteet on poistaa haittaohjelmasuojaus käytöstä. Kun poistat käytöstä tiettyjä prosesseja (esimerkiksi varmuuskopiointiratkaisun), kaikki tällaisiin poissuljettuihin prosesseihin liittyvät tiedostotoiminnot ohitetaan ja niiden katsotaan olen turvallisia, jotta ne eivät häiritsisi varmuuskopiointiprosessia. Suosittelemme varovaisuutta poikkeuksia luotaessa, sillä poissuljettu varmuuskopiointityökalu voi käyttää tartunnan saaneita tiedostoja ilman, että se saa aikaan hälytyksen. Tästä syystä laajennetut käyttöoikeudet sallitaan vain reaaliaikaisen suojauksen moduulissa.

note

Tätä ei pidä sekoittaa ohitettuihin tiedostotunnisteisiin, HIPS-poikkeuksiin, tunnistuspoikkeuksiin eikä suorituskykypoikkeuksiin.

Prosessien poikkeusten avulla voit minimoida mahdollisten ristiriitojen riskejä ja parantaa poissuljettujen sovellusten suorituskykyä, millä on positiivinen vaikutus käyttöjärjestelmän yleiseen suorituskykyyn ja vakauteen. Prosessin tai sovelluksen määrittäminen poikkeukseksi tarkoittaa sen suoritettavan tiedoston (.exe) poissulkemista.

Voit lisätä suoritettavia tiedostoja poissuljettujen prosessien luetteloon kohdassa Lisäasetukset > Suojaukset > Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus > Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus > Prosessien poikkeukset.

Tämä ominaisuus on suunniteltu varmuuskopiointityökalujen poissulkemista varten. Varmuuskopiointityökalun prosessin jättäminen pois tarkistuksesta parantaa järjestelmän vakautta ja parantaa varmuuskopioinnin suorituskykyä, sillä varmuuskopiointi ei hidastu sen käytön aikana.

example

Valitse Muokkaa Prosessien poikkeukset -hallintaikkunasta, jossa voit Lisätä poikkeuksia ja selata esiin suoritettavan tiedoston (esim. Backup-tool.exe), joka jätetään pois tarkistuksesta.
Heti kun .exe-tiedosto lisätään poikkeuksien joukkoon, ESET Smart Security Premium lopettaa tämän prosessin toimintojen valvomisen ja prosessin tekemille tiedostotoiminnoille ei tehdä mitään lisätarkistuksia.

important

Jos et käytä selaustoimintoa prosessin suoritettavan tiedoston valitsemiseen, sinun on manuaalisesti määritettävä suoritettavan tiedoston koko polku. Muussa tapauksessa poikkeus ei toimi oikein ja HIPS voi ilmoittaa virheistä.

Voit myös muokata nykyisiä prosesseja tai poistaa niitä poikkeuksista.

note

Internetin käytön suojaus ei huomioi tätä poikkeusta, joten jos määrität Internet-selaimesi suoritettavan tiedoston poikkeukseksi, ladatut tiedostot tarkistetaan silti. Näin latauksista aiheutuvat tunkeutumiset voidaan havaita. Tämä on vain esimerkki, emmekä suosittele poikkeusten luomista Internet-selaimille.