IP-sarjojen muokkaaminen

Lisätietoja IP-sarjoista on kohdassa IP-sarjat.

Sarakkeet

Nimi – Etätietokoneiden ryhmän nimi.

Kuvaus – Ryhmän yleinen kuvaus.

IP-osoitteet – IP-sarjaan kuuluvat IP-etäosoitteet.

Valvontaelementit

Kun lisäät vyöhykkeen tai muokkaat sitä, seuraavat kentät ovat käytettävissä:

Nimi – Etätietokoneiden ryhmän nimi.

Kuvaus – Ryhmän yleinen kuvaus.

Etätietokoneen osoite (IPv4, IPv6, alue, peite) – Mahdollistaa etäosoitteen, osoitealueen tai aliverkon lisäämisen.

Poista – Poistaa vyöhykkeen luettelosta.

note

Ennalta määriteltyjä IP-sarjoja ei voi poistaa.

example

Esimerkkejä IP-osoitteista

Lisää IPv4-osoite:

Yksi osoite – Lisää yksittäisen tietokoneen IP-osoitteen (esimerkiksi 192.168.0.10).

Osoitealue – IP-osoitealue määritetään antamalla ensimmäinen ja viimeinen IP-osoite (esimerkiksi 192.168.0.1—192.168.0.99).

Aliverkko – Aliverkko (tietokoneiden ryhmä), jonka määrittämiseen käytetään IP-osoitetta ja peitettä. Esimerkiksi 255.255.255.0 on aliverkon 192.168.1.0 peite. Jos haluat ohittaa koko aliverkon, kirjoita 192.168.1.0/24.

Lisää IPv6-osoite:

Yksittäinen osoite – Lisää yksittäisen tietokoneen IP-osoitteen (esimerkiksi 2001:718:1c01:16:214:22ff:fec9:ca5).

Aliverkko – Aliverkko (tietokoneiden ryhmä) on määritetty IP-osoitteella ja peitteellä (esimerkki: 2002:c0a8:6301:1::1/64).