Uuden osoiteluettelon luominen

Tässä valintaikkunassa voit määrittää uuden luettelon URL-osoitteista/-peitteistä, jotka estetään, sallitaan tai jätetään tarkistamatta.

Voit määrittää seuraavat asetukset:

Osoiteluettelon tyyppi – Käytettävissä on kolme luettelotyyppiä:

Löytynyt haittaohjelma ohitetaan – Haitallisen koodin tarkistusta ei tehdä millekään tähän luetteloon lisätylle osoitteelle.

Estetty - Tässä luettelossa määritettyjen osoitteiden käyttö estetään.

Sallittu — – Pääsy tässä luettelossa määritettyihin osoitteisiin sallitaan. Tämän luettelon osoitteet sallitaan, vaikka ne vastaisivat estettyjen osoitteiden luetteloa.

Luettelon nimi – Määritä luettelon nimi. Tämä kenttä on harmaana, kun muokkaat jotakin kolmesta ennalta määritetystä luettelosta. Tämä kenttä ei ole käytettävissä, kun muokkaat jotakin ennalta määritellyistä luetteloista.

Luettelon kuvaus – Kirjoita luettelon lyhyt kuvaus (valinnainen). Ei käytettävissä, kun muokkaat jotakin ennalta määritettyä luetteloa.

Voit aktivoida luettelon valitsemalla kyseisen luettelon vierestä Aktiivinen luettelo. Jos haluat saada ilmoituksen, kun tiettyä luetteloa käytetään verkkosivustojen käytön yhteydessä, valitse Ilmoita, kun haet. Saat ilmoituksen esimerkiksi jos verkkosivu on estetty tai sallittu sen takia, että se on estettyjen tai sallittujen osoitteiden luettelossa. Ilmoituksessa on sen luettelon nimi.

Kirjaamisen vakavuus – Tiedot luettelosta, jota käytetään verkkosivustoja käytettäessä, voidaan kirjoittaa lokitiedostoihin.

Valvontaelementit

Lisää – Lisää uusi URL-osoite luetteloon (erota useat arvot toisistaan erotinmerkein).

Muokkaa – Muokkaa luettelossa olevaa osoitetta. Käytettävissä vain Lisää-toiminnolla luotuihin osoitteisiin.

Poista – Poistaa luettelossa olevia osoitteita. Käytettävissä vain Lisää-toiminnolla luotuihin osoitteisiin.

Tuo – Tuo tiedosto, jossa on URL-osoitteita (erota arvot toisistaan rivinvaihdolla, esimerkiksi koodausta UTF-8 käyttävä *.txt).