Päivityksen peruutus

Jos epäilet, että uusi tunnistusohjelman ja/tai ohjelmamoduulin päivitys saattaa olla epävakaa tai vioittunut, voit peruuttaa muutokset ja palata edelliseen versioon ja poistaa päivitykset käytöstä tilapäisesti. Voit vaihtoehtoisesti ottaa aiemmin poistetut päivitykset käyttöön, jos olet aiemmin ohittanut ne.

ESET Smart Security Premium tallentaa tunnistusohjelmasta ja ohjelmamoduuleista vedoksia, joita voi käyttää peruutustoiminnolla. Virustietokannan vedosten luominen edellyttää, että Luo moduulivedokset -valinta on käytössä. Kun Luo moduulivedokset on käytössä, ensimmäinen vedos luodaan ensimmäisen päivityksen aikana. Seuraava luodaan 48 tunnin kuluttua. Tallennettujen tunnistusohjelman vedosten määrä näkyy Paikallisesti tallennettujen vedosten määrä -kentässä.

note

Kun tilannevedoksia on laadittu enimmäismäärä (esimerkiksi kolme), vanhin tilannevedos korvataan uudella tilannevedostuksella 48 tunnin välein. ESET Smart Security Premium palauttaa tunnistusohjelman ja ohjelmamoduulin päivitysversiot vanhimman tilannekuvan mukaiseen versioon.

Jos valitset Peruuta muutokset kohdassa Lisäasetukset > Päivitä > Päivitä), sinun on valittava avattavasta Kesto-valikosta aikaväli, jonka ajaksi tunnistusohjelman ja ohjelmamoduulien päivitykset keskeytetään.

DIALOG_UPDATE_ROLLBACK

Jos valitset Kunnes perutaan, säännölliset päivitykset lykätään, kunnes palautat päivitystoiminnon manuaalisesti. Koska tämä aiheuttaa mahdollisen tietoturvariskin, ESET ei suosittele tämän asetuksen valitsemista.

Jos muutosten peruutus on suoritettu, Peruuta muutokset -painike muuttuu Salli päivitykset -painikkeeksi. Päivityksiä ei sallita avattavasta Keskeytä päivitykset -valikosta valitulla aikavälillä. Tunnistusohjelman versio peruutetaan vanhimpaan mahdolliseen versioon ja tallennetaan vedoksena paikallisen tietokoneen tiedostojärjestelmään.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK

example

Oletetaan, että tunnistusohjelman uusin versionumero on 22700 ja että 22698 ja 22696 on tallennettu tunnistusohjelman vedoksiksi. Huomaa, että 22697 ei ole käytettävissä. Tässä esimerkissä tietokone on sammutettu 22697-päivityksen aikana ja uudempi päivitys on tullut saataville, ennen kuin 22697 on ladattu. Jos olet määrittänyt Paikallisesti tallennettujen vedosten määrä -kenttään arvon 2 ja valinnut Muutosten peruutus -vaihtoehdon, tunnistusohjelma (sekä ohjelmamoduulit) palautetaan versioon 22696. Tämä prosessi saattaa kestää jonkin aikaa. Tarkista Päivitä-näytöstä, että tunnistusohjelman versio on palautettu aiempaan.